Trafik sorunu 'NO PROBLEM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin isminin verildiği ve geçtiğimiz günlerde temeli atılarak yapım inşaatına başlanılan bin 625 metre uzunluğundaki, 40 metre genişliğindeki devasa köprünün tamamlanması halinde 'Adana'daki trafik sorunu kısmen de olsa rahatlayarak' vatandaşlar rahat nefes alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün ‘ne söz vermiş isek sözümüzü yerine getirmek adına arkasında duracağız’ diyerek büyük önem verdiği Devlet Bahçeli Köprüsü’nün ayaklarına ait temellerde sona gelindi. Başkan Hüseyin Sözlü’nün her hafta düzenli olarak çalışmaları yerinde görüp incelediği ve tüm çalışmaların kusursuz olması adına önem verdiği Devlet Bahçeli Köprüsü’nün hizmete girmesi ile şehrin 40 yıllık ulaşım ihtiyacının karşılanacağı belirtiliyor.

ADANA’NIN YÜKÜNÜ TAŞIYACAK

Köprünün 800 metrelik kısmının betonarme, 825 metrelik bölümünün de çelik köprü olarak inşa edileceğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘bağlantı yolları ile birlikte toplam uzunluk 2 bin 450 metre olacak. 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol ile çift hatlı demiryolu ile Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçeleri arasında ulaşım rahatlayacak. Günlük 60 bin taşıtın geçmesi hedefleniyor. Yeni yapılan hastane kompleksi, adliye, üniversite kampusu, stadyum gibi tesislerinde yükünü taşıyacak’ dedi.

HİZMETLERE KÖPRÜ ATIYORLAR

Devlet Bahçeli Köprüsü’nün 2018 yılında tamamlanarak hizmete girmesinin hedeflendiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Adanalı halkımıza ne söz vermiş isek harfiyen yerine getirmek adına imkanlarımız ölçüsünde çalışıyoruz, gayret sarf ediyoruz. Bu kentin ulaşım sorununu da çözmek bizim görevimiz. Mimari görkemiyle Adana’nın itibar abidesi olacak bu köprümüz Sayın Genel Başkanımızın ismine yaraşır bir köprü olacak. Türkiye’nin en uzun köprüsü ‘hizmetlerin köprüsü’ olarak da tarihe geçecek’ sözleriyle görüşlerini dile getirdi.