TSYD'de Kurtul Çakın görevi bıraktı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, 26 Mart'ta olağanüstü genel kurul kararının alındığı yönetim kurulu toplantısı sonrası görevi bıraktığını açıkladı.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, 26 Mart’ta olağanüstü genel kurul kararının alındığı yönetim kurulu toplantısı sonrası görevi bıraktığını açıkladı.

 

TSYD üyeleri Melih Torunlar, Hüseyin Sungur ve TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kerim Hoşfikirer başkanlığa adaylıklarını açıkladı.

 

Çakın, TSYD Tesisleri’nde yaptırılan Kış Bahçesi’nin tanıtımı sırasında üyelerle bir araya geldi. Çakın burada, yönetim olarak olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını ve görevi bıraktığını belirterek, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

 

Çakın, ardından yaptığı yazılı açıklamasında ise, şunları kaydetti:

 

‘’İlk dönemi 3 yıl, ikinci dönemi ise yaklaşık bir yıl süren Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şubesi Başkanlığından bugün itibariyle ayrılıyorum. Çok değerli iki ismin sağlık sorunları nedeniyle istifasının ardından oy birliğiyle genel kurula gitme kararı aldık.

Biraz geriye doğru gidersek İkinci döneme başlamadan önce ilk üç yılı tamamlayıp görevi bırakacaktım. Yönetimdeki arkadaşlarımın ‘tüzük bize bir üç yıl daha imkan tanıyor’ sözleri üzerine yeniden devam etme kararı almıştık.

Bu dört yılda çok güzel günlerimiz geçti yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım ve üyelerimizle birlikte. O kadar çok işler yaptık ki; Ben bile sayısını hatırlamıyorum. Takdirini de değerli üyelerimize bırakıyorum. Öncelikle TSYD Adana Şubesi’ni kurumsallaştırdık, saygın bir hale getirdik. Hemen her ay farklı etkinliklerle spor basınını yeniden kucaklaştırdık. Yarışmalar düzenledik, sosyal etkinlikler gerçekleştirdik. Kurum ve kuruluşlarla dirsek temasında olduk. Desteklerini hep yanımızda hissettik. Her bir kuruma, kuruluşa ve kişilere TSYD Adana Şubesi’ne gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Görev süremde yaptığımız belki de en önemli iş Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı ihale sonrası TSYD Adana Şubesi’ni elimizde tutmak oldu. İhale süreçleri 3 yılda bir olacak. Temennim yeni yönetimin buraya daha sıkı sarılması ve bize büyüklerimizden miras kalan bu güzide yerin korunmasıdır.

Alnımın akıyla, şerefli bir şekilde, kimsenin önünde eğilmeden görevimi bırakıyorum. Bu dört yıl içerisinde birlikte çalıştığım ve desteklerini hep yanımda hissettiğim başta Genel Başkanımız Sayın Oğuz Tongsir’e, genel merkez as başkanımız Kerim Hoşfikirer’e, yönetim kurullarında birlikte yol aldığımız Tevfik Dinçkalmış, İrfan İşisağ, Tarık Akcan, Murat Karaman, Hasan Hüseyin Türk, Eren Bozkurt, Adnan Kulak, Bora Erdem, Hakan Köker, Ergun Kara ile TSYD Adana Şubesi’nin değerli üyeleri ile tüm şube başkanlarımıza emekleri ve destekleri için teşekkür ediyorum. Yine dernek müdürümüz Mehmet Önal, işletmecilerimiz Eyüp-Kemal Sözüöz kardeşler ile çalışanlarına da teşekkür ederim. ‘’

YENİDEN ADAY DEĞİLİM

Alınan karar sonrası olağanüstü bir seçim süreci yaşayacağız. Kalan dönem için yeniden aday değilim. Aday olan birbirinden değerli isimlere de başarılar diliyorum. Artık tamamen işlerime yoğunlaşacağım. Bazen tadında bırakmak gerekiyor. Bilmeden kırdığım, üzdüğüm insanlardan haklarını helal etmelerini istiyorum. Kalın sağlıcakla, sizleri seviyorum.’’

 

3 İSİM BAŞKANLIĞA ADAY

 

Bu arada, TSYD Başkanlığı’na adaylığını bir süre önce açıklayan Hüseyin Sungur’un yanı sıra gazeteci Melih Torunlar ile TSYD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Hoşfikirer’de aday olduğunu duyurdu.

 

GENEL KURUL 26 MART’TA

 

TSYD Adana Şubesi’nin olağanüstü genel kurulu 26 Mart 2022 tarihinde yapılacak. Genel kurul çoğunluk sağlanamadığı takdirde 2 Nisan 2022 tarihinde gerçekleşecek.