TÜBİTAK 4007 Adana Bilim Şenliği” Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle Türkiye genelinde düzenlenen etkinlik kapsamında, “TÜBİTAK 4007 Adana Bilim Şenliği”, Vali Mustafa Büyük’ün de katıldığı törenle başladı.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan bilim şenliğine, Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Çukurova Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler veliler ve öğrenciler katıldı.


Bilim şenliğinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, projenin amacının hedef kitleye bilimsel bakış açısı kazandırmak, günlük yaşamda karşılaşılan sorunlara çözüm yolları üretebilmek ve duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamak olduğunu söyledi.


Öğrencilerin yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Mustafa Büyük ise konuşmasında, teknolojinin hızla geliştiği bir süreçte, bilime ve bilimsel araştırmalara gerekli önemin mutlaka gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti.


TÜBİTAK ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri işbirliğiyle Türkiye’nin her köşesinde düzenlenen bu bilim şenliğinin son derece yararlı olacağına inandığını kaydeden Vali Büyük, emeği geçen ve destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşları, öğretmenleri, aralarında Suriyelilerin de bulunduğu öğrencileri ve velileri kutladı.


Dile getirilen konuşmaların ardından Vali Büyük ve beraberindekiler, öğrencilerin oluşturdukları bilimsel eserleri inceledi ve stantları gezdi.