Turizmciler yerel seçimler öncesi siyasetçileri uyardı

TÜRSAB Adana Başkanı Murat Şirin, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent merkezinde oluşabilecek olan görüntü kirliliğine dikkat çekip 'Siyaset adına çevremizi kirletmeyelim' uyarısında bulundu.

Yerel seçimlerde adaylık düşünen isimlerin ve halen aktif olarak siyaset yapan siyasetçilerin afişleme çalışması ile görüntü kirliliğine neden olduklarını belirten TÜRSAB Adana  Başkanı Murat Şirin, ‘Özellikle yerel yönetimleri uyarıyoruz. Bu görüntü kirliliğini ister iseniz sizler önlersiniz, izin vermezsiniz. Kentimizi ziyaret eden turistlerin göz zevklerine ters düşen uygulama ile turizme adeta balta vuruluyor. Bu nedenledir ki yerel yönetimleri uyaralım. Trafik kazalarına sebebiyet veren afişleme ve duyuruların önüne geçelim.  Şayet halkı bilgilendirmek amaçlı yapılan bu tür afişlemeleri yapmak zaruret ise kirliliği ortadan kaldıran belediyelerin kiraya bilboardlarda afişleme yapılması en doğru yöntemdir. Kazanan Adana olsun’ dedi.

Murat Şirin turizmi kalkındırmak adına verdikleri mücadeleye dikkat çekip, ‘Bir yandan Adana’yı turizm şehri yapmak istiyoruz. Bir yanda da bu çevre ve görüntü kirliliği ile turizme köstek olunuyor. Uyarımızın dikkate alınmasını istiyoruz. Adana hepimizin ve temiz bir Adana ile turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz’ dedi.