Türk kadını ve Türk erkeği geleceğe birlikte yön verecek

Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıHüseyin Sözlü, kadının hayata dair her alanda eşit fırsatlarla yer almasının, çağdaş Türkiye hedefine ulaşılmasının önünü açacağını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün, kadının toplumun her katmanında çok sayıda ve daha aktif yer almasını sağlamak adına farkındalığın oluşturulduğu bir tarihe dönüşmesinin önemine değindi.

Öldürülen, fiziksel ve psikolojik şiddete uğrayan kadın sayısındaki artışın da ürkütücü boyutlarda olduğunu söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, şiddet sarmalını önleyecek tedbirlerin hem kanuni açıdan, hem de sosyolojik yönden alınmasının kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

Kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasının, Türkiye’nin geleceği açısından önemli olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Köklü demokrasilerde, zengin toplumlarda kadının hemen her alanda aktif ve yoğun şekilde bulunduğunu görüyoruz. Cumhuriyetin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağdaş Türkiye’nin temellerini atarken, kadının ve erkeğin, toplumun eşit tarafları haline gelmesi için çok büyük yeniliklere imza atmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Kadını’na tanıdığı hak ve özgürlükler aynı ivmeyle devam etseydi, bugün ülkemizdeki durum çok farklı olabilirdi. Günümüzde hepimize düşen, Türk Kadını’nın çağdaş toplumlardaki hak ve özgürlüklere ulaşması için, karar alma mekanizmalarında, toplumun her katmanında daha fazla yer edinmesi adına çaba göstermektir. İş dünyasında, siyasette ve hayata dair her alanda kadının, erkekle birlikte eşit fısatlara ulaşabilmesi çok önemlidir. Hatta kadın lehine pozitif ayrımcılık, hedeflenen amaca daha çok hizmet edecektir” dedi.