Türkiye: 1 - Kuzey İrlanda: 0

Brezilya’da gerçekleştirilecek “2014 Dünya Kupası Futbol Şampiyonası”na katılma şansını kaybeden Türkiye (A) Milli Takımı Adana’da Kuzey İrlanda Milli takımı ile yaptığı özel karşılaşmayı ilk yarının son saniyelerinde Mevlüt'ün golüyle 1-0 kazandı.

Adana, ilçeleri ve çevre illerden karşılaşmaya büyük ilgi gösteren sporseverler 5 gündür satışa sunulan ve fiyatları kale arkası 20, maraton 35, kapalı tribün biletleri 60 TL olmasına rağmen ailece, festival ve karnaval havasında kırmızı-beyaz kıyafetler ve maçı bayrak ile flamalarla izlediler. Bilet bulamadıkları için stada giremeyenlerin bulunduğu dikkati çekti. 16 bin kişi kapasiteli olan 5 Ocak Stadı kapıları karşılaşmadan 3 saat önce açıldı. Müsabakayı, engelli ve gaziler ücretsiz izledi.

Mili takımla sözleşme imzalayan Fatih Terim’e Adanalı hemşerileri karşılaşma boyunca “İmparator”, “Adana seninle gurur duyuyor” şeklinde sevgi  gösterisinde bulundular. Aynı gösterileri Türk Milli Takımı sporcuları için de gerçekleşti. Maçı Hollanda Futbol Federasyonu'ndan Bas Nijhuis yönetti. Nijhuis'in yardımcılıklarını Rob Van De Ven ile Charles Schaap yaptı. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak  Dennis Higler görev yaptı . Karşılaşma Kanal D'den naklen yayınlandı.

Karşılaşmada, kadroda yeni oyuncular bulunmasına rağmen, rakibine göre 90 dakika boyunca üstün görünen, ayağa pas yapan, top tekniği iyi olan, bloklar arası yardımlaşmayı sağlayan, şut yüzdesi fazla olan ve kazanmak için sahada basmadık yer bırakmayan Türk Milli Takımı oyuncuları seyircilerin beğenisi topladı.

Stat etrafında yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliği, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, Vali Hüseyin Avni Coş, milletvekilleri ve diğer yetkililer de izledi. Futbol Federasyonu yöneticileri, organizasyondan dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve diğer emeği geçenlere teşekkür ettiler.

-HAMZAOĞLU: “GALİBİYETİ HAK ETTİK”-

Karşılaşma sonrasında basın odasında medya mensuplarına maçın yorumunu yapan Yardımcı Antrenör Hamza Hamzaoğlu, “İyi oynadık ve kazanmayı hak ettik” dedi.

Fatih Terim’in görevinde değişiklik olduğunu ve bundan böyle “Futbol Direktörü” olarak görev yapacağını belirten Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

“Yeni sözleşme imzalayan Fatih Terim ve bizler için 1-0 kazanmamız iyi oldu. Özellikle maçın ilk yarısında oyunun hakimiyeti  bizdeydi. Takımda İshak, Adem, Salih ve Tarık ilk kez (A) Milli formayı giydiler. Onları kutluyorum. Bundan böyle hazırlıklarımızı Avrupa Şampiyonası için yapıyoruz. Şu anda her şey yolunda.”

Hamzaoğlu,  Milli takım yardımcı antrenörlüğünün süreceğini, sezon sonuna kadar Akhisar Belediye Gençlikspor’da görevinin devam edeceğini söyledi.

-O’NEİLL: “HATALI BİR GOLLE YENİLDİĞİMİZ İÇİN ÜZGÜNÜZ”-

Kuzey İrlanda Milli Takamı Teknik Direktörü Michael O’Neill, Maçın ilk yarısında kötü oynadıklarını ve hatalı bir golle yenildiklerini ve üzüntülü olduklarını ifade etti.

Maçın ikinci yarısında rakiplerine oranla daha üstün oynadıklarını, ancak golü bulamadıklarını ifade eden O’Neill,  “Öncelikle Türk takımından çok etkilendim. Yeni isimler olmasına rağmen top tekniği hayli iyiydi. Maçın genelinde defans olarak bizler iyi durumdaydık. Savunma ve kaleci hatasından dolayı beklenmedik bir gol yedik. Hayli üzgünüz. Genç bir ekibe sahibiz. Avrupa Şampiyonası’na bu ekiple hazırlanacağız” diye konuştu

Bu arada, Türk Milli Takımı, 19 Kasım Salı günü saat 20.00’de Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Stadı’nda Belarus ile özel karşılaşma gerçekleştirilecek.