Türkiye beşincisiyiz

'Kitapların yazmadığı şeyler yaşayarak öğrenilir' sözünün sahibi Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’in kuruma atanmasının ardından kurum bünyesinde ve hizmetler anlamında köklü değişiklikler yaşandı. Tüm imkanları toplumun hizmetine zaman süreci tanımadan seferber eden Müdür Özer, bu yılın Nisan ayı itibariyle il genelinde 208 koruyucu aileye 283 çocuğu gönül rahatlığı içinde teslim ettiklerini ve koruyucu aile sıralamasında 5.sırada olduklarını söyledi.

 

DOKUNARAK HİZMET VERİYORUZ

Koruyucu ailelere toplamda 2 milyon 92 bin lira ödeme yapıldığının altını çizen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, koruyucu aile yanlarına çocukların yerleştirilmesi konusunda şeref listesine girmek adına sürekli çalıştıklarının altını çizdi. Müdür Özer, kentte 11 çocuk evinin bulunduğunu, 51 kreşte ise bin 715 çocuk kaydının yer aldığını belirterek “Ücretsiz olarak özel kreş ve gündüz evinden 66 çocuğumuz yararlanıyor. Var gücümüzle toplumun her kesiminin kurumla olan ilişkilerini onlara dokunarak, yanlarında olduklarını hissettirerek hizmet veriyoruz” dedi.

 

UZUN EVLİLİĞİN SIRLARI

 

Engelli başına bin 657 lira aylık ödeme yapıldığını ve evde bakım hizmetinden yararlanan 18 bin 88 kişinin 29 milyon 945 bin lira ödemesinin eksiksiz yapıldığının altını çizen Müdür Nevzat Özer, yaşlılar huzur evinde de hizmetlerin aralıksız devam ettiğini ifade ederek şunları söyledi. “Değişik etkinlikler yaparak kurumlarımızdaki insanlarımızı kaynaştırmayı ilke edindik. Personellerimizin ve çocuklarımızın, yaşlılarımızın motivelerini artırmak adına etkinlik düzenliyoruz. Aile Haftası’nda 50 yıllık evli ve 1 yıllık evli çiftleri buluşturarak deneyim, tecrübe ve hoşgörünün bir eşe nasıl davranılacağını, mutluluğun nasıl yakalanacağını, uzun evliliğin sırlarının neler olduğunu aktarmaya çalıştık”

 

TEMEL ÖNCELİĞİMİZ AİLEDE HUZUR

Gazete olarak makamında ziyaret ettiğimiz Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, 700 şehidi olan Adana’nın bin 98 gazisinin bulunduğunu ve şehit aileleriyle sürekli koordine içinde olduklarını söyledi. Ayrıca boşanmaların önüne geçmek adına adliye ile koordine içinde olduklarını ve kendilerine 2021 yılında 108 başvurunun yapılıp bunlardan 34’ünün boşanmaktan vazgeçmelerinin de sevindirici, mutluluk verici olduğunu belirten Müdür Özer, ayrıca evlilik öncesinde eğitim verdiklerini, AEP kapsamında ise 51 aileyi eğittiklerini belirterek “Temel önceliğimiz ailede mutluluk ve yuvada huzurdur. Bunu tesis etmek için çalışıyoruz” dedi.

KADIN SIĞINMA EVİMİZDE EKSİKSİZ HİZMET VERİYORUZ

Kadına yönelik şiddet konusunda hassa olduklarını her ortamda dile getiren İl Müdürü Özer, bu konuda 2021 yılının bu ayına kadar 8 ayrı eğitimin verildiğini, eğitimlere de 301 kişinin katıldığını kaydedip “Kadın sığınma evinde kadınlarımız ve çocuklarımız hizmet almaktalar. Gönül ister ki kimse kadın sığınma evine gelip sığınmasın. Yani toplumun böyle bir hizmete ihtiyacı olmasın. Maalesef kadınlarımızın çeşitli sebeplerle gördükleri şiddet sonrasında sığındıkları bu kadın sığınma evimizde tüm hizmetler eksiksiz ve kusursuz olarak verilmektedir. Koruyu ve önleyici tedbirleri alıyoruz, hukuki desteği de veriyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKANK YANIK’IN SELAMLARINI İLETİYORUZ

Pandemi koşullarının zaruretinden kaynaklı olarak çocukların bilgisayar ve internetle fazla ilgili hale geldiklerinin altını çizen Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, bu konuda ailelere düşen görevleri de hatırlatan, uyarı noktasında bilgilendiren çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Huzur evindeki yaşlı çınarların her zaman yanlarında olup onlara Bakan Derya Yanık Hanımefendinin selamlarını ileterek onların hayır dualarını almaktan da ayrıca mutluluk duyduklarını söyledi. Çocuklarla yer sofrasında buluşan, yaşlıların dizlerinde dibinde ellerinde tutarak sarılan, kurumda hizmetleriyle de personellerinin sevgisini kazanan İl Müdürü Özer, “Her şey kitaplarda yazmıyor, yaşarak öğreniyorsunuz” ifadeleriyle tüm hizmet anlayışını ortaya koydu.

MÜDÜR ÖZER’E GÖRE “ANNE DEDİĞİN KADIN”

*Anne dediğin kadın, meleğin ete kemiğe bürünmüş halidir,

*Seni bu dünyada karşılıksız en çok seven,

*Sığınılacak en güvenli liman,

*Her zaman açık kalan tek nöbetçi eczane,

*Yaralarımıza, acılarımıza en iyi gelen merhem,

*Sözsüz iletişimde psikoloji doktorasını tamamlayan,

*Yeri geldiğinde laf sokma sanatında üstüne olmayan,

*Emekli olmayan ve istifa etmeyen tek kadın,

*Sıkıştığında, kırıldığında, canı yandığında haksız da olsa “Ben senin Ananım seni 9 ay karnımda taşıdım diyerek elini kolunu bağlayan demagoji ustası,

*Göbek bağı kopsa da yürek bağı asla kopmayan,

*Seni içinde taşıyan, senin yüzünden kusan, acı çeken, kilo alan, gözlerinde maskeler oluşan; ama bundan hiç şikayetçi olmayan,

*Eve gelmediğinde asla uyumayan,

Gece 12 de olsa karnın aç mı? bir iki yumurta pişireyim mi aslan oğlum, ceylan kızım diyen,

*Babalarımızla, bizi üzen, bize haksızlık eden herkese karsı ücretsiz avukatlık yapan bunun karşılığında tek kuruş istemeyen,

*İçi dışı bir, sağı solu oynamayan,

*Konu evlatları olduğunda nezaketi muzaketi aramayan,herkesi halt eden tek kahramandır o.