Türkmen’den ev kadınlarına özel proje

CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, ev kadınlarının el emeği göz nuru ürünlerini dünya pazarlarına sunacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Elif Doğan Türkmen, “CHP varsa herkes için var” dedi.


Ev Kadınları Derneği’nin (EVKAD) birinci kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan ve esnaf hemcinslerini ziyaret eden Av. Türkmen, kadınların becerilerine, el emeği göz nuru ürünlerine hayran kaldı. Kadınların bir eş, anne ve iş kadını olmanın zorluğuyla karşı karşıya olduğunu tüm zorluklara rağmen mücadeleci bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Av. Türkmen, “EVKAD’a üye kadınlarımızın ürünleri paha biçilemez özellikte ancak bu kadar güzel ürün üreten arkadaşlarımız ne yazık ki ürünlerine daha büyük Pazar yaratamıyor. Biz Çukurova’da göreve geldiğimiz andan itibaren üreten kadınlarımızın samimi destekçisi olacağız” dedi.


Çukurovalı kadınların ürettikleri ürünlerin uluslar arası pazarlarda yer alması için tasarım ve üretim mekanları ile pazarlama tekniklerine özel önem vereceklerini dile getiren Av. Türkmen, projesini ev kadınları derneği yönetici ve üyeleriyle paylaştı.

Dünyaca ünlü tasarımcılar ve uluslar arası ajanslarla işbirliği yaparak Çukurova’dan çıkacak özel ürünleri dünya çapında düzenlenen ekonomi fuarlarına taşımanın zor olmayacağına işaret eden Av. Türkmen, “Tüm bu çalışmalarımız pazarlama tekniklerimizi ve tasarım ağımızı genişleteceği gibi dünya çapında markalar çıkarmamıza da vesile olacaktır. Biz Çukurova’da bu vizyon doğrultusunda ilerliyoruz. CHP, toplumsal, insan odaklı ve katılımcı bir misyon üstlenmektedir. Biz de bu misyon doğrultusunda hemşehrilerimizin Çukurova’da rahat, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacağız. CHP varsa herkes için var” diye konuştu.


Av. Elif Doğan Türkmen’in projesi karşısında ev kadınlarının heyecan ve mutlulukları yüzlerine yansıdı. EVKAD Başkanı Sema Turan Yapıcı ise etkinliğe katılan CHP Çukurova İlçe Başkanı Haşmet Biçer, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nurlu Erkan, Av. Elif Doğan Türkmen’le birlikte diğer aday adaylarına teşekkür etti.