Tuvaletler pislikten geçilmiyor

Yeni şehir hastanesine taşınma söz konusu olunca mevcut hastaneler ile adeta ilgilenilmez oldu.

Adana’ya mevcut iktidarın şehir hastanesi yapmasının sevinci yaşanır iken ve arada eski hastanelerin yeni hastaneye taşınmasına ait hummalı hazırlıklar sürer iken adeta mevcut hastaneler kaderine terk edildi. Adana Numune Hastanesi’nin binasının yeni inşaat olmasına karşın hastanenin tuvaletlerine hastalar bakımsızlık ve pislik yüzünden giremez duruma geldiler.

TUVALETLER YETERSİZ

Hastaların ve yakınlarının kullandığı tuvaletler ile engellilerin kullandığı tuvaletlerde hijyen koşullarından tamamen uzak, temizlik malzemelerinin bulundurulmadığı ve pis kokular yüzünden içerisine girilemez duruma gelen tuvaletler insanları çileden çıkarıyor. Hastanedeki hasta sayısının fazlalığı nedeniyle tuvaletlerin sayısının da yetersiz kaldığı gözlenir iken, özellikle tahlil istemlerinin artış gösterdiği saatlerde idrar örneği vermek için hastaların tuvalet önünde uzun kuyruklar oluşturdukları ifade ediliyor.

GENEL SEKRETERLİK DENETLESİN

Suriyeli tüm hastaların yönlendirildiği hastane olarak da bilinen Adana Numune Hastanesi’nin genel anlamda temizlik ve havalandırmasının yeterli olmadığına dikkat çeken Adanalılar, ‘Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin yetkililerinin hastane temizliği konusunda biraz daha dikkatli denetim yapmasını istiyoruz. Yoğunluk fazla diyerek tuvaletler pislikten ve hijyen koşullarından tamamen uzak. Yeni hastaneye taşınılacak diyerek Adana’daki hastanelerin genelinde sorun yaşanıyor. Bu konunun önüne acilen geçilmelidir’ dediler.