Üç ayrı 'suç örgütü'ne operasyon

Van, Gaziantep ve Kırklareli'de faaliyet gösteren üç ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda toplam 22 kişi gözaltına alındı 

Van, Gaziantep ve Kırklareli'de faaliyet gösteren üç ayrı suç örgütüne yönelik operasyonlarda toplam 22 kişi gözaltına alındı 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, jandarma ekipleri tarafından Mahzen-12 adıyla düzenlenen operasyonlara ilişkin bazı ayrıntıları açıkladı. Yerlikaya şunları kaydetti:  

"Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4️ ilde eş zamanlı olarak Jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-12 operasyonlarında;

-Van'da Seyithan Durdu'nun (düzensiz göçmen kaçakçısı organize suç örgütü),

-Gaziantep'te Abdulmuttalip Kurtoğlu’nun (nitelikli dolandırıcı organize suç örgütü),

-Kırklareli'nde Doğan Sabuncu’nun (nitelikli dolandırıcı organize suç örgütü) elebaşılığını yaptığı 3️ ayrı organize suç örgütü çökertildi.  

Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 2️2️ şüpheli yakalandı."

Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Van'da, İran üzerinden gelen düzensiz göçmenleri yasadışı yollardan Türkiye'ye geçişini sağlamaya çalışarak göçmen kaçakçılığı suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen organize suç örgütü mensubu 7️ şüpheli yakalandı. 

Gaziantep ve Adana’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, internet üzerinden araç satış ilanı vererek, kendileri ile iletişime geçen vatandaşlardan para toplamak suretiyle bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işleyen organize suç örgütü mensubu 1️0️ şüpheli yakayı ele verdi. 

Kırklareli'de  kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak nitelikli nolandırıcılık suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edilen organize suç örgütü mensubu 5️ şüpheli gözaltına alındı. 

Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda altın, döviz ve Türk Lirası'na el konuldu. (ajansbizim)

Operasyon organize suç örgütü