Ülkü Ocakları Alparslan Türkeş'i unutmadı

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Soner Deniz, vefatının 19. Yılında yakın tarihe ışık tutan Merhum Lider Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma mesajı yayınladı.

Ömrünü milletine hizmet ve Türk Dünyası’nın birlik beraberliği mücadelesiyle geçiren Milliyetçi Hareket’in efsanevi lideri Alparslan Türkeş’in ölüm yıldönümünde açıklamalarda bulunan Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz “Ülkü ve ülkücülük kavramlarını iliklerimize kadar hissetmemizdeki öncü liderimiz Başbuğ Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrılışının sene-i devriyesini yaşıyoruz. Biz gençlere 9 ışık doktrini ile ölümsüz bir miras bırakmıştır. Yolundan gitmeyi şeref sayan bir ülkücü olarak yokluğu içimizde derin bir yaradır. Bizlere düşen en önemli vazife mirasına sahip çıkarak ülkü davamıza sımsıkı sarılmaktır. Yılmadan yorulmadan gelecek nesillere merhum Liderimiz Başbuş Alparslan Türkeş’in fikriyatını aşılayacağız. Yeni yetişen gençliğimiz onu idol edinerek davasına sahip çıkacaktır. Bu vesileyle Başbuğ Türkeş’i rahmet ve minnetle anıyorum. Rabbim mekanını cennet eylesin. ” dedi.

Öte yandan Adana merkez ocak ve Seyhan, Çukurova, Yüreğir, Sarıçam, Kozan, Karaisalı, Yumurtalık, Ceyhan, Pozantı, Aladağ, Karataş Ülkü Ocakları ilçe başkanlıkları bu özel günde Başbuğun hayatını anlatan konuşmalar düzenledikten sonra Kur’an-ı Kerim ve Mevlit okutup anma programları düzenledi.