Ülkü Ocakları Çanakkale Şehitlerini Unutmadı

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılında İl ve İlçe bazında birçok gerçekleştirildi.

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanlığı tarafından Cuma namazı sonrası Çanakkale Zaferiyle alakalı bildiriyle savaş yıllarında kahraman Türk askerimizin iaşe listesinde olan “hoşaf ve ekmek” dağıtılıp, İl binasında Bayanlar Birimi tarafından Çanakkale Zaferini anlatan köşe hazırlanıp anı defteri oluşturuldu. Akşam namazı sonrasıysa İl binasında Mevlid-i Şerif okutulup aziz şehitler anıldı. Mevlit sonrası iaşe listesinde yer alan kırık buğday çorbası dağıtıldı.
Ayrıca çevre ilçelerde de eş zamanlı olarak Çanakkale Zaferini anlatan fotoğraf sergileri, broşür ve hoşaf dağıtımları, film gösterimleri,seminerler ve bilgi yarışmaları gerçekleştirildi.
Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Soner Deniz; "18 Mart Yüce Türk Milletinin bağımsızlığının sağlanması ve bekası için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı gün olmakla beraber aynı zamanda Çanakkale Zaferinin de kutlandığı gündür. Bu önemli gün Türk'ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Bizlerde Çanakkale Savaşının temelini oluşturan Türk Milliyetçiliği fikriyatının temsilcisi Ülkü Ocakları olarak; Bu ihtişamlı ve inanılmaz zaferi asla unutturmayacak; Şehitlerimiz ve gazilerimizin emaneti olan sınırları kanla çizilen Anayurdumuz TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİ aynı ruh ve anlayışla korumanın hepimizin namus borcu olduğunu bilerek emanetlerine sahip çıkacak ve koruyacağız.
Çanakkale Zaferimizin 101. Yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun." diyerek sözlerini noktaladı.