Ülkü Olcay'ın şiir kitabı 'Düş Ertesi'çıktı

Eğitimci-çevirmen Ülkü Olcay'ın ilk şiir kitabı 'Düş Ertesi' raflarda yerini aldı.

Eğitimci-çevirmen Ülkü Olcay’ın ilk şiir kitabı “Düş Ertesi” raflarda yerini aldı.

Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları arasında çıkan 96 sayfalık kitapta şairin, hece ve serbest olmak üzere 94 şiiri yer alıyor.

GELİRİ TÜRKMEN ÇOCUKLARA

Yaklaşık 3 yıldır yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarla elde ettiği yardımları Adana'da bulunan özellikle yetim çocuklara ulaştırmayı kendine borç bilen Ülkü Olcay, daha fazla çocuğun yüzü gülsün diye uzun zamandır emek verdiği kitabının gelirini Türkmen çocuklara adadı.

Kitabı temin etmek isteyenlerin aynı zamanda yardım yapmış olacağını hatırlatan Olcay, talep edilen miktarda kitabın, kargo ile ulaştırılacağını kaydetti.

Hediyesi 20 TL olan “Düş Ertesi”nden edinmek isteyenler, Ülkü Olcay ile +90 5079422944 numaralı WhatsApp hattından veya ulkuolcay@hotmail.com email adresinden temas kurarak taleplerini iletebilecekler.

ÜLKÜ OLCAY

Adana’da doğan Ülkü Olcay, ilk ve orta öğrenimini Adana’da tamamladı. 100. Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan Olcay, öğretmenliğe başladı.

2015 yılından bu yana edebi çeviriler de yapan şairin çeviri ve telif eserleri yurtdışındaki çeşitli gazete ve dergilerde, Türkiye’de ise Telmih, Kurgan ve Ayarsız dergilerinde yayımlanmaktadır. “Düş Ertesi” Ülkü Olcay’ın ilk şiir kitabıdır.