Uludağ, ''CHP’li belediyeler Sarıçam'ı örnek aldı''

MHP’li Sarıçam Belediyesi’nin asgari ücret kararı örnek oldu. Başkan Bilal Uludağ, MHP’nin seçim vaadi olan uygulamayı hayata geçirerek Mayıs 2015’te asgari ücreti bin 400 lira yapmıştı. Bu karardan 8 ay sonra İstanbul’daki 14 CHP’li belediye başkanı asgari ücreti CHP’nin seçim vaadi olan rakama yükseltme kararı aldı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, asgari ücret konusundaki örnek karar, Türkiye’de bir ilke imza atmış ve alınan meclis kararıyla işçilerin maaşı bin 400 lira yükseltilmesini sağlamıştı.  Başkan Bilal Uludağ, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin seçim bildirgesine uyarak bu kararı aldıklarını belirterek, ”Bizim yaptığımız bu uygulama şimdilerde İstanbul’da bulunan 14 CHP’li belediyeye örnek teşkil etti ve onlarda seçim bildirgelerine uydular. “dedi.

Sarıçam Belediyesinde Mayıs 2015’te yapılan meclis toplantısında kabul edilen ve asgari ücreti bin 400 liraya çıkartan bu kararı almaktan çok memnun olduklarını belirten Başkan Bilal Uludağ, “ Bizim 8 ay önce aldığımız bu kararı şimdilerde bazı belediyelerde bu uygulamaya başladı. Genel seçimler öncesi Sayın Genel Başkanımızın asgari ücret bin 400 lira olacak taahhütlünü ilk biz uyguladık. Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Tabi ki şimdi açıkça görülüyor ki,  Haziran 2015 genel seçimleri öncesi partimizin öncülük ettiği bu uygulama diğer partilere de örnek oldu.  ”diye konuştu.

AK PARTİ KARŞI ÇIKMIŞTI

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Belediye Meclisi’nin Mayıs 2015 ayı toplantılarında asgari ücretle çalışan belediye işçilerinin maaşlarının bin 400 lira olmasını teklif etmiş ve bu teklif oybirliği ile komisyona havale edilmişti. Asgari ücretin bin 400 liraya çıkarılmasına ilişkin komisyon raporu AK Parti üyelerin karşı çıkmasına karşın 13 hayır oyuna karşılık mecliste 19 oyla kabul edilmişti.