Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu Pazar Günü Koşulacak

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanlığı’nın 2015-2016 Yılı faaliyet programında yer alan ve bu yıl 6. kez düzenlenecek olan 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşusu 3 Ocak 2016 Pazar günü saat 09:00’da gerçekleşecek.

Atatürk Parkı’nda başlayacak koşu, İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu organizasyonları gibi profesyonel bir ekiple canlı yayınlanacak ve sinyal yayınlamak isteyen tüm televizyon kanalları tarafından kullanılabilecek.

Adana’nın kurtuluşu anısına düzenlenen 5 Ocak Adana Uluslararası Kurtuluş Yarı Maratonu ve Halk Koşu’nun 6’ncısı 3 Ocak 2016 günü koşulacak. Organizasyonda halk koşusuna yaklaşık 5 bin kişinin katılması beklenirken profesyonel sporcular kategorisinde de 2 bin sporcu ter dökecek. Organizasyon bu yıl İstanbul Yarı Maratonu ve İstanbul Maratonu gibi profesyonel bir ekip tarafından 1 Helikopter kamerası, 2 motosiklet kamerası, start ve finiş noktaları ile güzergahta bulunacak 16 kamera ile canlı olarak yayınlanacak. Aynı anda yarışa dair istatistik ve grafik detayları da profesyonel bir ekiple ekranlara yansıyacak. Öte yandan yine maraton tecrübesi bulunan bir spiker ve Atletizm dünyasının tanınmış isimleri de yayına yorumcu olarak yer alacak. Yarışın yayını ücretsiz olarak kullanmak isteyen tüm televizyonlar tarafından gerçekleştirilecek.