ÜNİLİG'de üst üste 3.kez şampiyon balcalı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) tarafından düzenlenen ''Üniversite Ligi (ÜNİLİG)'' etkinliğinde basketbol branşında üç yıldır şampiyonluğu kimseye bırakmayan Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bu yılda ipi göğüsledi ve kupanın sahibi oldu.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Kültür ve Spor Dairesi (SKS) tarafından düzenlenen "Üniversite Ligi (ÜNİLİG)" etkinliğinde birçok branşta çeşitli spor müsabakalarında dereceye girenler kupalarını alıyor. Bu çerçevede Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Basketbol Takımı uzun zamandır birinciliği kimseye kaptırmadı ve bu yılda kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi.

Fakülte ve Hastanede görev yapan hekim ve personellerden oluşan ve üç yıl üst üste kupa alma başarısını gösteren takımın kaptanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş gerek hastanede olsun gerekse bu tür sportif faaliyetlerde olsun başarının tek sırının ekip ruhu ve istikrarlı çalışma olduğunu söyledi. Balcalı Basketbol takımı olarak uzun süredir bir arada olduklarının altını çizen Yıldızdaş, bu tür etkinliklerin en önemli olanı ise tüm çalışanların bir arada olarak kaynaşmasının  sağlanması olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Bu arada alınan kupa nedeniyle Balcalı Hastanesi Başhekimliği’nde de küçük bir kutlama yapıldı. Başhekim Prof. Dr. Yeşim Taşova oyuncuları teker teker kutlarken üç yıldır ekip olarak örnek bir başarıya imza atan tüm isimleri de tebrik etti.

 

Taşova bu tür etkinliklerin amacının çalışanları ve kamuoyunu spor yapmaya teşvik etmek olduğunu dile getirirken, "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur" sözünün kelime anlamının böyle organizasyonlarla daha da anlam kazandığına dikkati çekti.