Üniversite kentle kucaklaşacak

ÇÜ'de köklü değişiklikler yapması beklenen Rektör Tuncel'i makamında ziyaret ettik.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Meryem Tuncel, kent ile bütünleşmediği yönünde sürekli eleştiri alan üniversitesinin bu kabuğu kırarak kentle kucaklaşmasının sağlanması adına ivedi olarak önlemleri alacağını ve bunu da başaracaklarına inandıklarını söyledi.

 

GAYRETLİYİZ, İNANÇLIYIZ

 

Makamında görüştüğümüz Rektör Tuncel, üniversitenin tüm birimlerini dolaşarak gerek fiziki koşullar gerekse de eğitim ve öğretim açısından bilgi sahibi olarak yol haritası çıkarması adına çalışmalar yaptığını kaydederek “Çukurova Üniversitesi’nin başarı grafiğini yükselterek kentle bütünleşen bir üniversite olarak anılmasını temin edeceğiz. Bugüne kadar ortaya çıkan eksiklikleri gidermek, başarıyı artırmak, kent dinamikleriyle koordineli bir üniversite olarak daha aktif olmak da biz yöneticilerin elindedir. İnşallah bunu da tesis edeceğiz. Gayretliyiz, inançlıyız” dedi.

 

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

 

Balcalı Hastanesi ile ilgili de bir dizi çalışmalar yapılması adına plan ve projelerinin olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, halk ile bütünleşen ve halkın da sağlık adına güvenini tesis eden bir hastaneyi yeniden inşa etmek gerektiğinin altını çizdi. Tuncel, bütün bu hizmetlerin inşasında ve halk ile üniversite arasında, Adana ile bütünleşme konusunda ve başarının halka anlatılarak üniversitenin marka değeri kazanmasında Adana basınının üzerine büyük görev düştüğünü belirtip ‘Karşılıklı istişare ile bu yükü birlikte omuzlayacağız. Katkılarımız için şimdiden teşekkür ediyoruz’ dedi. Biz de Çukurova Barış Gazetesi olarak Rektör Tuncel’e yeni görevinde başarılar diliyoruz.

X