“Ünsal Fikirci Gençler Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası''

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen “Ünsal Fikirci Gençler ve Açık Yaş Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası” Adana ili ön elemeleri Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi.

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, iki gün süren müsabakalara 7 kulüpten 27 sporcu katıldığını belirtti.

 

Bulut, Adanalı eski milli ve rekortmen yüzücü Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan’a teşekkür ederek, “Federasyon Başkanı Ahmet Bozdoğan’ı öncelikle vefalı davranışından dolayı kutluyoruz. 1960 Roma Olimpiyat Oyunları’nda  Türkiye’yi temsil eden, defalarca milli mayoyu giyen, milli takım antrenörlüğü yapan Adanalı rekortmen yüzücü Ünsal Fikirci anısına Türkiye genelinde gerçekleştirilen müsabakalar çok anlam taşıyor. Hizmeti geçenleri kutluyoruz. Genç  yüzücüler Ünsal Fikirci’yi model almalı” dedi.

 

-“DİĞER MİLLİ VE REKORTMEN YÜZÜCÜLER ANISINA DA YARIŞMALAR OLMALI”-


Yeni milli ve rekortmen sporcular çıkarmak için projeler ürettiklerini ifade eden Bulut, şöyle devam etti:

“Katılımın daha yüksek olmasını arzuluyorduk.  15 güne bir müsabaka yapıyoruz. Adana yüzmesinde çıtayı üst seviyeye çıkartmak için yoğun çaba harcıyoruz. Müsabakalara Adana Ünsal Fikirci, Çukurova Üniversitesi(ÇÜ), Çukurova Su Sporları, Yüzme İhtisas, Gençlik Spor, Bilfen Okulları, Adana Yüzme Atlama Su Sporları(AYAS) kulüplerinden 15’i bayan toplam 27 sporcu katıldı. Dileğimiz, Adanalı diğer milli ve rekortmen yüzücüler anısını da yarışmalar düzenlenmesini bekliyoruz.”

 

Bulut, yapılan müsabakada dereceye giren sporcuların  19-22 Aralık tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu’nun İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzu’nda Türkiye birinciliği ve Milli takım seçmeleri yapılacağını da ifade etti.

 

Bu arada, müsabakaları Gençlik Hizmetleri  Şube Müdürü Mustafa Uyanık ile Yüzme Federasyonu Gözlemcisi Osman Altınok da izledi.