''Ünsal Fikirci'yi Anma Yüzme Yarışları''

Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen “Ünsal Fikirci Gençler ve Açık Yaş Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası” Adana ili ön elemeleri 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Rıza Salih Saray Kapalı Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilecek.

Yüzme Federasyonu İl Temsilcisi Pervin Bulut, Adanalı Merhum Milli ve Rekortmen Yüzücü Ünsal Fikirci’nin, Adana’dan yüzme branşında  1960 Roma Olimpiyat Oyunları’na katılan ilk sporcu olduğunu, Ünsal  Fikirci’nin, Adana Demirspor Kulübü’nde yenilmez armada sutopu takımında uzun yıllar oynadığını ve milli takımda antrenörlük yaptığını söyledi.

 

-FEDERASYON BAŞKANI BOZDOĞAN’IN DUYARLILIĞI-

“Merhum Olimpiyat Sporcusu Milli ve Rekortmen Yüzücü Ünsal  Fikirci’yi Türkiye genelinde düzenlenecek yarışlarla anacağız” diyen Bulut,  şunları kaydetti:

“Ünsal Fikirci, sadece Adana’nın değil, yüzme ve sutopunda Türkiye’nin gururu olan müstesna bir sporcuydu. Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, aynı zamanda merhum Ünsal Fikirci’nin takım arkadaşı olduğu için, Türkiye genelinde Ünsal Fikirci anısına Kısa Kulvar yarışmaları düzenlenmesini sağladı ve bunu federasyonun yıllık faaliyet programına aldı. Bu davranış bizleri de duygulandırdı. Merhum milli ve rekortmen yüzücüleri bu gibi yarışmalarla anmayı sürdüreceğiz.”

 

-MİLLİ TAKIM SEÇMELERİ 19-22 ARALIK İSTANBUL’DA-

Bulut, Türkiye genelinde Ünsal Fikirci Açık Yaş Kısa Kulvar Yüzme Yarışmaları’nda dereceye giren sporcuların 19-22 Aralık tarihleri arasında Türkiye Yüzme Federasyonu’nun İstanbul Tozkoparan Kapalı Yüzme Havuzu’nda Türkiye birinciliği ve Milli takım seçmeleri yapılacağını da sözlerine ekledi.