Ünüvar'dan Ceyhanlı gençlere "Madde Bağımlılığı" konferansı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, gençleri bağımlılık tuzağından uzak tutmak için spor, egzersiz, toplumsal aktivite gibi gerçek hayattan oluşan düzenli bir repertuar oluşturmak gerektiğini belirterek, 'Bunu başarabilirsek çocuklarımız bağımlı olmaz' dedi.

Bağımlılığın, kısaca “bir maddenin veya bir nesnenin kişiyi esiri haline getirmesi” olarak tanımlanabileceğini ifade eden Ünüvar, “Elinizdeki telefon da sizi bağımlı hale getirebilir; alkol, sigara, uyuşturucu veya kumar da sizi bağımlı hale getirebilir. Bağımlılık eşittir esarettir. Sizi esir eden her şey sizi bağımlı hale getirmiş demektir” ifadelerini kullandı.

 

Salonu dolduran gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Ünüvar, şöyle devam etti:

Bağımlılıkla mücadelede topluma önemli görevler düştüğünü vurgulayan Ünüvar, “En önemli görev ise gençlere düşüyor. Başarmak istiyorsanız alışmaya çalışmayın, çalışmaya alışın. Başarmanın ortak noktası çalışmaktır. Çalıştığınız zaman bağımlı da olmazsınız. Bağımlı olmamak için çok çalışacağız. Çünkü devlet, millet bizden hizmet bekliyor” şeklinde konuştu.

“MADDE BAĞIMLILIĞININ İLK BASAMAĞI SİGARA”

Toplantıya Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Selahattin Güler, AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Cemal Sayım Çetenak, Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Nazmi Özer, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.