Ünüvar'dan, Dünya çocuk Hakları Günü mesajı

AK Parti Adana Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 20 Kasın Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ünüvar, mesajında, Türkiye’de 2012 TÜİK verilerine göre 75 milyonu aşan nüfusta 0-19 yaş arası 25 milyondan biraz fazla çocuk yaşadağını, yüzde 33'e tekabül eden bu oranın önemli bir oran olduğunu belirtti. Ünüvar, şunları kaydetti:

''Bu sebeple genç ve üretken nüfusun devamı için hepimize görevler düşmektedir. Ortalama hane halkı sayılarına baktığımızda ülkemizde her yıl düştüğü gözlenmektedir. 2009 da 4 kişiden fazla olmasına rağmen 2012 yılında 3 kişi civarında seyretmekte ve ülkemizde ileride Avrupa ülkelerinin yaşadığı sürece girecek ve genç çalışan nüfus azalacak.

Hayatın her safhasında yetişkin bireylere nasıl davranıyorsak çocuklarımızın da düşüncelerini bir o kadar önemsemeliyiz.

Hz.Ali’nin bir sözü çok güzel: ”Çocuklarımızı, sizin yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin diyor.

Çocuklarımızı bulunduğumuz çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirelim ve onların duygu ve düşüncelerine önem verelim.

Bu vesileyle Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, tüm dünya çocuklarına sağlık, barış ve huzur dolu günler dilerim.''