Ünüvar'dan, ''Dünya Engelliler Günü'' mesajı

Sağlık,Aile,Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Adana Milletvekili Prof.Dr.Necdet Ünüvari Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ünüvar, mesajında, . Türkiye de ortalama 9 milyonun üzerinde engelli insan yaşadığının bilindiğini ifade etti. 
''Engelli olmak bazen doğuştan bazen ise sonradan oluşabilir. Bu noktadan yola çıkarsak sağlıklıyım diyen her kişi aslında bir engelli adayıdır'' ifadelerine yer veren Ünüvar, şunları kaydetti:


''İşte yılda bir defa da olsa sağlıklı insanların empati kurmasını sağlamalı ve engelli kişilere bu empati penceresinden bakmalıyız. 

Allaha çok şükür ki şu an engelli vatandaşlarımızın her geçen gün imkanları iyileştirilmekte ve hatta teknoloji konusu bile artık her adımında engelli insanların istek ve önerileri çerçevesince ilerlemektedir. 

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu olarak komisyonumuza engelliler hakkında çalışmalar gelmekte ve bu konuda komisyonumuz özel bir hassasiyet göstermektedir. 





Geçtiğimiz dönemde komisyonumuzda görüşülen mevzuatta bir çok noktada yer alan çürük, özürlü gibi kelimeler tamamen kaldırılması ve yerine Engelli kelimesinin kullanılması komisyonumuzda görüşülmüş olup Genel Kurulda oylanarak resmi gazetede yayımlanmıştır. Belki çok küçük bir konu olarak düşünülebilir ama Engelliler için çok önemli ve hassas bir husustur. 

Komisyonumuzun bu çalışması kanunlaştıktan sonra 03.05.2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlandıktan bugüne sadece kanunlarda değil, dikkat ederseniz basında, medyada ve halk arasında bile engelli vatandaşlarımızın hassas olduğu diğer kelimeler kullanılmamaktadır. 

Son 11 yılda engelliler için yapılan çalışmalar ve sunulan imkanların artması gözle görülür şekilde hissedilmektedir. Yine de engelli kardeşlerimiz her şeyin ve her hizmetin en iyisine lâyıktır. Bu konuda yetkili birimlerimiz çok etkin bir şekilde çalışmaya devam etmektedir. Engelli vatandaşlarımız da toplumun asil bireyleridir. 

3 Aralık gününü her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlaması, empati kurup toplumda engelliler adına neler yapabileceğini düşünmeye davet ediyorum. Engelli insanlara saygı, insanlığa saygıdır. ''