Ünüvar, ''Milletimiz daha mutlu ve huzurlu olacak"

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, mutsuz evliliğe benzeyen koalisyon dönemlerini bitirerek, istikrarlı ve güçlü iktidarlarla ülkeye huzur ve mutluluk getireceğini söyledi.

Koalisyonları zoraki yapılan mutsuz evliliklere benzeten Ünüvar, “Koalisyon kolay kurulmuyor, kolay da devam etmiyor. Mutsuz ailelerin çocuklarının mutsuz olması gibi, mutsuz koalisyonların yönettiği vatandaş da mutsuz olur. Bütün dünyada ülkeler vatandaşının mutlu olması için kendilerine göre çözümler bulmuşlar. ABD başkanlığı, Fransa yarı başkanlığı bulmuş. İtalya koalisyonları yasakladı. Bütün bu çabalar ne için? Vatandaşın daha mutlu olması için” dedi.

 

Cumhuriyet tarihine bakıldığında, Türkiye’nin Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iktidarları döneminde kalkındığının görüleceğini dile getiren Ünüvar, “Kısa süreli hükümetler ülke için ne yapabilir? Bakan daha bakanlığın yolunu öğrenmeden bakanlık dönemi bitiyor. Bunların bu ülkeye huzur getirmesi mümkün değil. Ülkemizin geliştiği, kalkındığı dönemler hep istikrar dönemleri olmuştur. Dolayısıyla bizim koalisyonlar döneminin kapısını bir daha açılmamak üzere kapatmamız gerekir. AK Parti’den sonrası için de koalisyon dönemi ihtimalini bitirmemiz lazım” diye konuştu.

 

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, uzun süreli iktidarların, halk için huzur ve mutluluk anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“MİLLETİN KARARININ ÜZERİNDE KARAR OLAMAZ”