Üreticiye Büyükşehir'den maddi destek

Başkan Zeydan Karalar'dan virüsle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmeler geldi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Korona Virüsle ilgili ciddi anlamda mücadele eden belediye olduklarının altını çizip 30 dönümün altında ürün eken üreticiye dönüm başına 40 ile 100 lira arasında maddi destek sağlayacaklarını söyledi.

DÖNÜM BAŞINA YARDIM

Başkan Karalar Adana Ziraat Odaları yetkilileri bir toplantı yaptıklarını ve 30 dönümün altında ürün eken üreticiye 1 ile 10 dönüm arasında ekenlere 100, 10 ile 20 dönüm arasında ekenlere 75 lira ve 20 ile 30 dönüm arasında ekenlere ise 40 lira dönüm başına ücret ödeyeceklerinin müjdesini verdi. Başkan Karalar, son yaşanan sel ve korona vakaları ile belediyenin toplamda 500 milyon lira artıya geçmesi gerekir iken eksiye doğru yönelen bir bütçe ile halkına hizmet verdiklerini kaydetti.

HANGİ HİZMETLERİ YAPIYORUZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, korona ile mücadele eden ilk belediye olduklarının altını kalın çizgiler ile çizerek “ 15 bin personelimiz ile 24 saat hizmet veriyoruz. Suyu kesilen 5 bin aboneye su açma işlemi uyguladık. Su fiyatlarını iki ay için yüzde 50 oranında ucuzlattık. İhtiyacı olan 10 bin kişiye nakdi yardım, terapi merkezi, sahra hastanesi, erzak kolisi, tıbbi maske üretimi, alışveriş desteği, koruma kiti dağıtımı, sürekli dezenfekte hizmeti, günlük yakıt desteği, ücretsiz maske, hayvanların aşılanması ve sokak hayvanlarına mama dağıtımı hizmetlerimiz arasında gelir” açıklaması yaptı.