Usulsüzlüğün üzerine gidilmeli

CHP'nin Yüreğir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İsmet Yüksel, Fatih Kocaispir'in belediyedeki yolsuzluğu ortaya çıkarıp üzerine gittiğine dair basında çıkan haberlerden sonra belediyedeki gelişmelerden haberdar olduklarını belirterek 'Bu olayda bir kişiyi sorumlu gibi gösterip kenara çekilmek doğru olmaz. Olayın üzerine gidilip tüm çıplaklığıyla biz meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır' dedi.

CHP’nin Yüreğir ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan İsmet Yüksel, Fatih Kocaispir’in belediyedeki yolsuzluğu ortaya çıkarıp üzerine gittiğine dair basında çıkan haberlerden sonra belediyedeki gelişmelerden haberdar olduklarını belirterek “Bu olayda bir kişiyi sorumlu gibi gösterip kenara çekilmek doğru olmaz. Olayın üzerine gidilip tüm çıplaklığıyla biz meclis üyeleri ve kamuoyu ile paylaşılmalıdır” dedi.

Belediye meclisinin Şubat ayı oturumlarında söz alan Meclis Üyesi İsmet Yüksel, ‘kendi partilim dahil sosyal medyada ve basında bazı kişilerin CHP’li belediye meclis üyelerinin konuyla ilgilenmedikleri yönündeki suçlayıcı ve itham edici ifadelerini maalesef üzüntü ile öğrendim. Belediye meclis üyesiyiz ama belediyenin iş ve işlemleriyle ilgili değiliz. Biz de belediyedeki bu usulsüzlükten basında haberler çıkınca haberimiz oldu. Elbette bu şahsıma yönelik eleştirilerde bulunanlardan yargı önünde hesap soracağım” dedi.

Meclis Üyesi Yüksel, Başkan Fatih Kocaispir’in de konuyla ilgili meclisi bilgilendirmesini istedi. Yüksel’in konuşmasından sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, kendisinin hukukçu olduğunu ve belediyenin hukuk müessesinin çalıştırıldığını olayın en ayrıntısına kadar incelenerek gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ifade edere meclis üyelerini bilgilendirdi.

Öte yandan Meclis Üyesi İsmet Yüksel, ilçede gördükleri eksiklikleri mahalle bazında dile getirerek önerilerini de sıraladı. Belediye idaresinin Yüreğirli insanlara iyi hizmet edebilmesi adına kendilerinin de parti olarak önlerini tıkayacak hiçbir tavır içinde olmadıklarının altını çizen Yüksel, “Yüreğir’in acilen kasaba görüntüsünden çıkması gerekiyor. Bu nedenle de vitrin olsun diyerek hizmet değil, kalıcı, sorun giderici, insanları mutlu edici hizmetlerin üretilmesi gerekiyor. İlçenin aksaklıklarını dile getirdiğimizde bizlerin bu eleştirilerinin dikkate alınarak üzerine gidilip sorunun çözülmesini beklemek en büyük arzumuzdur” ifadelerini kullanarak konuya yaklaştı.