Vali Büyük, “Adana’ya kalıcı eserler bırakmak istiyoruz”

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi Başkanı Ozan Tüzün, Vali Mustafa Büyük’e yeni dönem yönetim kurulu üyeleri ile birlikte nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Yardımcısı Murat Ulaş,  Sekreter üye  Eren Tümer, Yönetim Kurulu Üyesi Mine Kınalı ve KUDEP’te görevli mimar Aysin Aysu’nun da hazır bulunduğu ziyarette Ocak ayında göreve başladıklarını ifade eden Mimarlar Odası Şube Başkanı Ozan Tüzün, meslektaşlarının  mesleki sorunlarına olduğu kadar,  Adana’nın gelişimi ve değişimine mesleğin sahipleri olarak  yoğun çalışma içinde olacaklarını, kent yöneticileri ile de işbirliği içerisinde çalışmak istediklerini bildirdi.

Gerek mesleki gerekse kentle ilgili  konularda karşılıklı sohbet şeklinde geçen görüşmede , Vali Mustafa Büyük, Mimarlar odası başkan ve yöneticilerini tanımaktan mutlu olduğunu, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ile sürekli diyalog içerisinde bulunduklarını bildirdi. Adana’da özellikle tarihi kimliğe sahip Motor Meslek Lisesi ve İsmet İnönü Yapı Meslek Lisesi gibi eğitim kurumlarına ait binaların, bu kültürel miras özelliklerinin  korunarak günün şartlarına uyarlanması ve yeni eklemelerin de bu  anlayış çerçevesinde yapılması konusunda çaba içerisinde bulunduklarını,  alanın bir eğitim kampusuna dönüşmesi konusunda çalışmaları olduğunu ifade etti.

Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün, kendisinin de bu bölgede yer alan İsmet İnönü Yapı Meslek Lisesi  mezunu olduğunu, bu alanda kendilerine bir görev verilmesi halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Vali Mustafa Büyük, “Amacımız kentte koordineli bir çalışma ortamı sunmak. Bu konuda çabalarımız devam ediyor. Meslek Liselerinin bulunduğu bölgenin de eğitim kampusu olması için çalışmalarımız devam ediyor. Mimarlar ve diğer kurumların de desteği olursa bundan elbette mutlu oluruz. Adana’ya kalıcı eserler kazandırmak istiyoruz. Turizm ve Kültür eski Bakanımız Ömer Çelik ve bazı milletvekillerimiz de bu okulda mezun. Onların da büyük desteği var, olmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.