Vali Demirtaş'tan gazetecilere konut müjdesi

Adana Valisi Mahmut Demirtaş gündeme dair çok önemli açıklamalar yaptı. Bölgenin Haber Kanalı sloganıyla yayınlarını sürdüren bölgenin ilk özel televizyon kanalı TVA, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette TVA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sabahattin Yılmaz, TVA Genel Müdürü Mustafa Tuncel, TVA Haber Müdürü Kurtuluş Kılınç ve TVA Stüdyo Şefi Adnan Dinibütün de hazır bulundu.

Adana Valiliği’nde gerçekleştirilen ziyarette çok önemli konular gündeme geldi.

TVA Genel Yayın Yönetmeni İlhan Geyik’in sorularını yanıtlayan Vali Mahmut Demirtaş’ın gündeminde yıllardır Adanalıların özlemle beklediği ve son yıllarda açık bir şekilde görülen birlik ve beraberlik havası vardı.

 

MAHMUT DEMİRTAŞ 15 TEMMUZ ANMA ETKİNLİKLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Vali Demirtaş, 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi ile yükselişe geçen ve geçtiğimiz ay Adana Merkez Park’ta 15 Temmuz’un yıldönümünde düzenlenen etkinliklerle zirve yapan ve son olarak Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın öncülüğünde milletvekilleri,  belediye başkanları, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan ‘Adana Heyeti’nin Ankara’da AB Bakanı Ömer Çelik ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nu ziyaretiyle taçlanan bu birlik havasının süreceğini söyledi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş konuşmasına 15 Temmuz’da olduğu gibi 15 Temmuz’un yıl dönümünde alanları doldurarak iradesine sahip çıkan Adanalılara teşekkür ederek başladı.

Vali Demirtaş bundan sonra 15 Temmuz gibi bir hain darbe girişimi olursa vatandaşın çok daha farklı tepki vereceğine inandığını söyleyerek “Herkes ayağını buna göre denk alsın” dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, bazı vatandaşların 15 Temmuz’un ne anlama geldiğini hala anlayamadığını bu yüzden 15 Temmuz’u unutturmamak gerektiğini ve her platformda yeniden gündeme getirilerek insanlara anlatmak gerektiğini ifade eden Vali Demirtaş, “15 Temmuz etkinliklerinde vatandaşlarla iç içe oturdunuz, onlarla sohbet ettiniz. Neler konuştunuz onlarla?” sorusuna vatandaşın kendisine dokunan yöneticiler istediğini belirterek “Vatandaşlarla bir arada olmak bizi de diri tutuyor ve bazı projelerimizi onlarla konuştuktan sonra şekillendiriyoruz” dedi.

 

MAHMUT DEMİRTAŞ ADANA HEYETİ’NİN ANKARA ÇIKARMASINI DEĞERLENDİRDİ

Adana’ya dair birçok önemli konunun gündeme geldiği ziyarette geçtiğimiz günlerde Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın öncülüğünde gerçekleştirilen ve başkent Ankara’ya adeta bir çıkarmanın yapıldığı Adana Heyeti’nin ziyaretine dair Vali Demirtaş son yıllarda atanmış ve seçilmiş yöneticilerin bir uyum içinde çalıştığını söyleyerek davetine icabet ederek ziyarete katılan herkese teşekkür etti.

Demirtaş; “Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. O büyük fotoğrafı görmek istiyor vatandaş. Aslında vatandaş bazen ifade etmiyor ama diyor ki biz bu ülkede valisinden tutun tüm yerel yöneticilerle sivil toplum örgütleriyle vatandaşıyla bütünleşmiş bir devlet olmak zorundayız. Çünkü biz artık güçlü bir ülkeyiz.

Adana’da da çok şükür 15 Temmuz’da o birlik ve beraberliği çok rahat bir şekilde tesis ettik. Bu işlerde bencil olmamak lazım. Bu işlerde idarecinin yukardan bakması lazım. Ve o birlik ve beraberliğin tesis edilmesi için elinden gelen bütün gayreti göstermesi lazım. Belki zaman zaman ayrı düşünen insanlar da olabilir ama eğer siz doğruları ortaya koyarsanız inanıyorum ki o çatı altında yalnız başınıza bütün vatandaşlarla bir araya gelme imkânınız da olacaktır.

Orda belediye başkanlarımız da sivil toplum örgütlerimiz de vatandaşlarımız da kurumlarımız da askerimiz de polisimiz de birlik ve beraberlik ruhu içerisinde bir görüntü verdik. Ondan dolayı da ben kendimi çok mutlu hissediyorum ama tabi bu birlik ve beraberliği orda gördüm, Adana’nın da hakikaten buna ihtiyacı varmış.” dedi.

2 gün boyunca süren ziyaretlerde çok önemli adımlar attıklarının altını çizen Vali Mahmut Demirtaş yapılan görüşmelerle ilgili de bilgiler verdi. Demirtaş görüşmelerin şimdiden meyve vermeye başladığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti;

“Adana’da biliyorsunuz bu birlik ve beraberliği sürdürmemiz lazım. Her alanda sürdürmemiz lazım. Adana’nın kalkınması anlamında çok dikkatli bir şekilde adımlar atmak lazım.

Belediye başkanlarımızla sivil toplum örgütlerimizle rektörlerimizle yapmış olduğumuz görüşmede bunun isabetli olduğunu söyledi arkadaşlar. Hemen bir çalışma yaptık birkaç gün içerisinde bir randevu aldık her iki bakanımızdan. Sonra da kendi aramızda organize olduk. Milletvekillerimiz, partilerimizin il başkanlarıyla yapmış olduğumuz telefon görüşmelerinde bakanlarımızı ziyaret etme fikri oluştu. Buradan hem belediye başkanlarımıza hem sivil toplum örgütlerimize hem rektörlerimize, sayın milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Bizi kırmadılar, hep beraber gittik. Önce Sayın Ömer bakanımızı sonra da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızı ziyaret ettik. Her ikisinin de bu geziden dolayı çok mutlu olduklarını gördük.

Akşam bir yemek programı organize ettik. Sayın bakanlarımızla ve giden heyetle beraber olduk. Orda sayın bakanlarımıza güzel bir sunum yaptık ve böylelikle Adana’mızın problemlerini de inşallah Ankara’ya çok rahat bir şekilde ulaştırma imkânımız oldu. Sonuç olarak ortak bir kararda mutabık kalındı. Bundan sonra inşallah iki ayda bir üç ayda bir Adana’da veya Ankara’da bu toplantıları icra edeceğiz.

Güzel bir birlik ve beraberlik fotoğrafı verdiğimizi düşünüyorum. İnşallah bundan sonra bu tür programlarımız devam edecek diye düşünüyorum.

Tıkandığımız bir yer olduğunda yine bakanlarımıza başvuracağız. Sağ olsun 24 saat hem Ömer bakanımızla ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızla görüşme imkânımız var. Onlarda bu konuda sağ olsun Adana için, Adana’nın iş ve işlemleri için seferber olmuşlar.

Şunu da söyleyeyim özellikle mesela biz gittiğimizde Ömer bakanımızdan bir randevu alıyoruz. Önce Ömer bakanımıza gidip konularımızı görüşüyoruz, o sağ olsun bakanlıklarımızı hepsini teker teker arıyor ondan sonra zaten bütün kapılar teker teker açılıyor çok şükür. Ondan sonra gidiyoruz o bakanlıkları ziyaret ediyoruz. Gittiğimizde zaten bakıyoruz bakanlarımız genel müdürleri müsteşarları müsteşar yardımcılarını çağırmış oluyor. Aslında biz gittiğimizde o iş bitmiş oluyor fakat o formalitede yerine getirmiş oluyoruz.”

 

“ŞEHİR HASTANEMİZİ 18 EYLÜL DE CUMHURBAŞKANIMIZ AÇACAK”

Gündeme gelen önemli konulardan biri de Adana’da yapımı devam eden devlet yatırımlarıydı.

Vali Mahmut Demirtaş konuyla ilgili bilgileri vermeye başlamadan önce bir müjde verdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Eylül’de Adana Şehir Hastanesi’nin açılışı için Adana’ya geleceğini söyledi.

 

“TÜRKİYE’DE EĞİTİME EN FAZLA YATIRIM YAPILAN İL ADANA”

Yapımı devam eden yatırımları yakından takip ettiğini bunun yanında yeni ödeneklerle yeni yatırımlar yaptıklarını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş bu yatırımlar içinde en fazla önem verdiği konunun eğitim olduğunu ifade ederek şehirde buldukları her boş alana bir okul inşa ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

MAHMUT DEMİRTAŞ; “ADANA LEZZETLERİ FESTİVALİ 6, 7, 8 EKİM’DE DÜZENLENECEK

Vali Demirtaş 6,7,8 Ekim tarihleri arasında Adana Lezzetleri Festivali düzenleyeceklerini belirterek bunun turizm için de önemli olduğunu ifade etti.

 

 

“SOKAKTA YA DA ÇADIRDA YAŞAYAN TÜM SURİYELİLERİ KONTEYNER KENTE GÖNDERDİK”

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan ve bir kısmı çadırlarda ya da sokaklarda kalan muhacirlere sahip çıktıklarını söyleyen Vali Demirtaş Sarıçam ilçesinde yapılan konteyner kent ile ilgili bilgiler de verdi. Vali Demirtaş; Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek Suriyelilere seracılığı öğretmeye çalıştıklarını ve kendi meyve sebzelerini kendilerinin üretmesi için bir alan oluşturduklarını söyledi.

Yüreğir’de, Seyhan’da, Çukurova’da, Ceyhan’da ve Yumurtalık’taki muhacirler de dâhil çadır kentte kalan Suriyeli misafirlerimizi getirdik konteyner kente yerleştirdik. Onları oraya yerleştirdik ama şunu da söyledik ; “Eğer siz tarlada tapanda gidip çalışmak isterseniz herhangi bir yerde çalışmak isterseniz buradan da işinize çok rahat bir şekilde gidebileceksiniz. Servis araçları gelip sizi alıp çok rahat bir şekilde götürebilir, çiftçilik de yapabilirsiniz. Onlara bu özgürlüğü verdik ama bir şey daha yaptık orada; Seracılık yaptırıyoruz. Belki Adana'da buna örnek olacak. Türkiye de ilk defa bu Suriyeli misafirlerimize bir iş öğretelim dedik. Adana’da güneş bol çok şükür. Mevsim çok iyi gidiyor. Burada seracılığın çok iyi olabileceğini düşündük ve çok büyük bir alanda elli bin metre kare üzerindeki alana sera inşa ettik. Burada her çeşit sebze var üretim yapılıyor.

Seracılıkla ilgili bu çalışmayı geçen yıl yapmaya başlamıştık. Türkiye de ilk defa Suriyeli misafirlerimize bir iş öğretelim istedik. Adana da güneş bol çok şükür mevsim çok iyi gidiyor burada seracılığın çok iyi olabileceğini düşündük ve çok büyük bir alanda elli bin metre kare üzerindeki alana sera inşa ettik. Burada her çeşit sebze ve meyve üretimi yapılıyor.

Üretilen ürünleri o vatandaşların kendisine veriyoruz. Mesela haftada tahmin ediyorum her aileye 5-6 kilo sebze veriyoruz. Onlar da böylelikle kendi ihtiyacını çok rahat bir şekilde karşılıyor. Meyve ve sebzenin dışında çiçek işine de girdik. Gül üretimi yapılıyor ve satılıyor. O katma değeri de yine o insanlara paylaştıracağız.

 

“GEÇTİĞİMİZ AY ADANA’DA TARİHİN EN BÜYÜK İKİ İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Adana’nın özünde var olan potansiyelin önümüzdeki yıllarda daha da fazla ortaya çıkacağını ifade eden Vali Demirtaş geçtiğimiz ay iki önemli ihalenin gerçekleştirildiğini de söyleyerek yeni yatırımlarla birlikte turizm konusunda da Adana’nın değerinin yükseleceğini söyledi.

Demirtaş; “Geçen ay iki ihale yaptık. Aşağı Seyhan havzasının kapalı basınçlı suyla sulanması işi çok büyük bir ihale. Bir milyon yedi yüz elli bin dekarın tamamı sulanacak. Adana’nın aşağısını tamamen kapalı devre su sistemiyle basınçlı suyla sulayacaksınız. Burada çok rahat bir şekilde yılda iki tane üç tane ürün alacaksınız. Üreteceğiniz ürünlerin katma değeri de çok daha yüksek olacak. Bu çok önemli bir şey. Belki de Adana'ya bugüne kadar yapılan en büyük yatırımlardan bir tanesi olacak ve bu katma değer kesinlikle sanayiye dönüşecek ve turizme dönüşecek ve insanların refah düzeyi artacak.

İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan’daki şehir ihaleleri devam ediyor. Zaten geçen sene sayın bakanımızla birlikte temelini de atmıştık. Ben inanıyorum Adana’nın bugünkünden çok daha fazla güçlü, refah düzeyi yükselmiş bir il olacağına inanıyorum. İşsizliğin olmadığı veya en az olduğu, üretimin olduğu belki de yüzlerce ülkeyle ihracat yapan bir il olacağına inanıyorum.

Çevre ülkelerde yaşanan savaşların bitmesiyle birlikte Adana’nın hem sağlık turizmi açısından hem de doğal turizm açısından çok ciddi bir mesafe alacağına inanıyorum. Ankara ziyaretimizde Bakan beyle de görüştüğümüzde bir taraftan Lübnan'a, İsrail'e, Arap ülkelerine uçak seferlerinin başlatılmasıyla ilgili sayın bakanımız, THY ile yapmış olduğu görüşmelerden bahsetti bize. Bu görüşmeler devam ediyor. Eğer THY bu alanda zarar etmezse uçak seferlerini başlatacaklar.

 

VALİ DEMİRTAŞ’TAN BASIN MENSUPLARINA KONUT MÜJDESİ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş basın mensuplarına da bir müjde verdi. Ev sahibi olamayan ve kirada zor şartlar altında hayatlarını sürdüren, kamu görevini gerçekleştirirken kimi zaman can güvenliği olamadan haber peşinde koşan basın mensuplarına TOKİ’nin Adana’da yapacağı toplu konut projelerinde kolaylık sağlanabileceğini de sözlerine ekledi.