Vali Demirtaş'tan Karaisalı'ya ziyaret

Vali Mahmut Demirtaş, sıkça gerçekleştirdiği ilçe ziyaretlerine bir yenisini daha ekledi. Her fırsatta ilçelere giderek vatandaşlarla bir araya gelmeye özen gösteren Vali Demirtaş, Karaisalı ilçesini ziyaret etti. Vali Demirtaş'ın Karaisalı'daki temasları Kaymakamlık ziyareti ile başladı.

Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve önümüzdeki yıl yapılması planlanan yatırımlar hakkında Kaymakam Selami Korkutata’dan bilgiler alan Vali Demirtaş, Adana’yı tüm ilçeleriyle beraber bir bütün olarak gördüklerini ve topyekûn bir kalkınmayı hedeflediklerini dile getirdi. Karaisalı ilçesinin sahip olduğu tarihi, kültürel, tarımsal vb. potansiyelleri daha iyi noktalara taşımak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine değinen Vali Demirtaş, Selami Korkutata’ya ve kaymakamlık personeline çalışmalarında başarılar diledi.

 

Vali Demirtaş, Kaymakamlık ziyaretinin ardından esnafla bir araya geldi. Karaisalılı esnafı iş yerlerinde ziyaret eden ve onların hal ve hatırlarını sorarak sohbet eden Vali Demirtaş, esnafın kendisine ilettiği talepleri dinledi. Esnafın gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu belirten Vali Demirtaş, programlarından fırsat buldukça bu tarz ziyaretleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini dile getirerek esnafa bereketli kazançlar temenni ettiğini kaydetti.

 

Vali Demirtaş Karaisalı ilçesinde son olarak muhtarlarla toplantıda buluştu. Toplantının başında kısa bir değerlendirmede bulunan Vali Demirtaş, muhtarlık müessesinin öneminden bahsetti. Muhtarların, vatandaş ile devlet kurumları arasında önemli bir köprü olduğu vurgusunu yapan Vali Demirtaş, vatandaşlar tarafından seçilen ve her biri milletin birer ferdi olan muhtarların bulundukları mahallelerde yaşanan sorunları bizzat takip edip yetkililere iletmesinde önemli bir misyonu üstlendiklerini belirtti.

 

Adana’da yapılan yatırımlara da değinen Vali Demirtaş, ''Devletimizin büyük destekleri ile gerçekleşen bu yatırımların başında Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi gelmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Cezayir'in milli enerji şirketi ile Rönesans Endüstri tarafından 1.2 milyar dolara gerçekleştirilecek üretim tesisi ve etrafındaki kimya kümelenmesi ile önemli bir çekim merkezi oluşturacaktır. Rafineri, petro-kimya tesisi, termik santral gibi entegre ve büyük ölçekli tesislere ev sahipliği yapacak olan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesindeki çalışmalar hızla devam etmektedir. '' dedi.

Çukurova'nın bereketli topraklarında her sektörde olduğu gibi tarımda da topyekûn kalkınmayı hedeflediklerini dile getiren Vali Demirtaş, ‘’Tarıma Dayalı Seracılık İhtisas OSB, Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri OSB ile ilgili çalışmalarımız da yoğun bir biçimde sürüyor. Tüm bunlara ek olarak tekstil imalat atölyelerini bir araya getirmeyi amaçladığımız "Tekstilkent Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi" ile kent içerisinde faaliyet gösteren mahrukatçı esnafının yeni ve modern bir sitede hizmet vermesine olanak tanıyacak   ''Mahrukatçılar Küçük Sanayi Sitesi'' ve ayakkabıcı esnafını bir araya getirecek ‘’Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi’’ projelerinin hayata geçirilmesi ile ilimiz ekonomisi ve istihdamına önemli katkılar sağlanacaktır.’’ dedi.

Bu yatırımların Adana ile buluşturulmasında büyük destekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlara ve Adana milletvekillerine teşekkür ettiğini dile getiren Vali Demirtaş, tüm muhtar camiasına da başarılar dilediğini sözlerine ekledi.

Açıklamalarının ardından muhtarların kendisine ilettiği taleplerin takipçisi olacaklarını ifade eden Vali Demirtaş, toplantı sonunda ilçeden ayrıldı.