Vatandaşlarımız güvenle tahliye edilmeli

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından hava sahası kapandığı için Türk vatandaşlarının tahliye edilemediğini kaydetti. Bulut, TBMM Genel Kurulu'nda, iktidara vatandaşların bir an önce güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için çağrı yaptı.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından hava sahası kapandığı için Türk vatandaşlarının tahliye edilemediğini kaydetti. Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda, iktidara vatandaşların bir an önce güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için çağrı yaptı.

Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada diplomatik girişimlerin, diyalog çabalarının sonuçsuz kalmasının ardında Rusya ve Ukrayna arasında hiç istenmeyen bir savaş yaşanmaya başlandığını kaydetti.

SAVAŞ YIKIM GETİRİR

Savaşın sadece yıkımdan ibaret olduğunu kaydeden CHP’li Bulut, “Bugüne kadar çıkan hiçbir savaş insanlığın lehine olmamıştır. Bu savaş da olmayacaktır.Çocukların, masum insanların öldüğü savaşın karşısında, barışın yanındayız.Krizin daha da derinleşmeden, müzakere ve diplomasiyle çözülmesi, sağduyunun galip gelmesi en büyük dileğimiz” dedi.

TÜRK VATANDAŞLARI GÜVENLE TAHLİYE EDİLMELİ

Ukrayna’da savaşın ortasında mahsur kalan Türk vatandaşlarının durumunu da dile getiren Bulut, şöyle devam etti:

“Ukrayna’ya iş için giden, yerleşen, üniversite okumaya giden, turistik gezi için bulunan birçok vatandaşımız var. Bombardıman altındaki Ukrayna'da bulunan vatandaşlarımız da hava sahası kapalı olduğu için tahliye edilememektedir. Vatandaşlarımızın bir an önce güvenle tahliye edilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır.Nazım Hikmet’in dediği gibi:Savaş; korku ve sefaletten başka bir şey veremez. Yakar, yıkar, öldürür, yok eder.”