Vedat Gündoğan, ''Sizi engellemiyoruz''

Nisan ayı Adana Büyükşehir Belediye Meclis Oturumlarının gündeminde olan 2021 yılı faaliyet raporlarının görüşmelerine geçilmeden AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, Başkan Zeydan Karalar'ın tutumunu ve belediyecilik yöneticiliğini eleştirip 'Bizi Cumhur İttifakı üyeleri hizmet yapmakta engelliyorlar diyerek sürekli dertleniyorsunuz. Oysa biz belediyeyi engellemediğimiz gibi her yönden destekleyeceği kararlara imza atıyoruz' dedi.

Nisan ayı Adana Büyükşehir Belediye Meclis Oturumlarının gündeminde olan 2021 yılı faaliyet raporlarının görüşmelerine geçilmeden AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Vedat Gündoğan, Başkan Zeydan Karalar’ın tutumunu ve belediyecilik yöneticiliğini eleştirip ‘Bizi Cumhur İttifakı üyeleri hizmet yapmakta engelliyorlar diyerek sürekli dertleniyorsunuz. Oysa biz belediyeyi engellemediğimiz gibi her yönden destekleyeceği kararlara imza atıyoruz” dedi.
SANKİ HER ŞEYİ SİZ YAPTINIZ
Vedat Gündoğan, ASKİ’ye iş makineleri alınmasına evet dediklerini ve belediye ile Başkan Karalar’ın kendi sosyal medya hesaplarındaki açılışlara bakılınca kendilerinin destek vermelerinin açık bir şekilde görüleceğini söyledi. Gündoğan, ödenen borçların Karalar döneminden önceki dönemlere ait borçlar olduğuna işaret edip “400 km yol yaptığınızı söylüyorsunuz. Bu yolları bir türlü göremedik, bir izah edin de bilelim. Girne Köprüsü’nü 2 yıl beklettiniz. Sonra da sanki siz yapmış gibi övündünüz. Türkmenbaşı Bulvarı konusunda Karayollarını suçlar noktaya gelerek sorumluluğunuzu başkalarına yüklediniz. Ekmek büfelerini artıracak mısınız? Belediye otobüs sayısını artırmayı düşünüyor musunuz? Yavuzlar Köprüsü’nü yapıp yapmayacağınızı çıkın açıklayın” gibi önemli sorularla meclis konuşmasını tamamladı.
KARALAR: VEDAT BOŞ KONUŞUYORSUN!
Gündoğan’a yanıt veren Başkan Zeydan Karalar, “Vedat bugün dersine iyi çalışmamış. Alınan kredilere sanki biz hiç para ödemiyormuşuz gibi davranmayın. Yüzde 50’si kredi, yüzde 50’si belediye tarafından ödenecek krediler. Vedat Beyin söylediklerinin yüzde 80’i ise hikaye. Ekmek üretim kapasitemiz 320 bin adet. Fiyatlar arttı, onu da ben artırmadım. Her yere büfe açamayız. Maliyetin zaten altından kalkılmaz durumda. Yavuzlar Köprüsü anlamsız ve gereksiz bir yatırım. Ben kendi adıma yapmayı düşünmüyorum. Ancak yine de Yavuzlar ile Sinanpaşa Mahallesi halkına soracağım. Anket yaptıracağım. Onlar isterse tamamlarım. Türkmenbaşı Bulvarı’da kafayı bulup 140 ile süratli gitmezlerse bir kaza olmaz. Belediye evleri girişine bir üst geçin yapmayı planlıyoruz.” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin performans ve faaliyet raporları Cuma gününe kadar görüşülüp oylanacak.