Veli Küçük: ''Aktif ve şeffaf baroyuz''

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, aktif ve şeffaf bir baro olduklarını belirterek, bu anlayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri görev sürelerinin 1. Yıldönümü nedeniyle basın mensuplarıyla kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi.  Bir yıllık görev süreleri içerisinde 150’nin üzerinde basın açıklaması yaptıklarını ve 25 konferans düzenlediklerini belirten Küçük, aktif ve şeffaf bir baro olduklarını söyledi.  Küçük, güçlü, katılımcı ve etkin baro anlayışını bundan sonraki süreçte de devam ettireceklerini bildirdi.

Yargıya olan güvensizliğin yüzde 83’lerde olduğunu ve bunun yüzde 9’unu kararsızların oluşturduğunu vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

‘’Kalan yüzde 74 (yargıya güvenmiyorum) diyor. Suçla ve suçluyla mücadele devletin en temel görevidir. Bu da şeffaf ve denetlenebilir bir yönetimle olur. KHK’larla olmaz. Bugüne kadar 48 KHK yayımlandı.  Bunların terörle mücadele için çıkarıldığı söylendi. Ancak içerisinde evlilik programları, kar lastikleri var. İlgisiz ve alakasız düzenlemeler var. Yani amacını aştı.  OHAL koşulları tamamen ortadan kalktı. Bir yılı aşkın süredir devam etmesinin de anlamı yok. Bir an önce sonlandırılmalı.’’

Adana suç oranı yüksek bir kent değil

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Adana’nın suç oranı yüksek bir kent olmadığını,  gazetelerin 3. Sayfalarında çıkan haberlerle ön plana çıktığını,  kentin istatistiklerde suç dosyası ve sayısı bakımından 35’inci sırada yer aldığını kaydetti.

Türkiye’nin dünyada basın özürlüğü sıralamasında oldukça gerilerde olduğunu ve bu gerilemenin her geçen yıl devam ettiğini ifade etti. Basın özgürlüğünün yanı sıra düşünce özgürlüğü açısından da Türkiye’nin çok gerilerde olduğunu ifade eden Küçük, savunmanında hedef haline geldiğin i ve meslektaşlarına ‘’Neden susma hakkını kullandırdınız? Berkin’in savunmasını neden yapıyorsunuz?’’ gibi sorular sorulduğunu iddia etti.