''Veliler çocuklarını kano ve kürek sporuna yönlendirmeli''

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, gençlerin sağlığı ve geleceği için velilerin çocuklarını kano ve kürek sporuna yönlendirmelerini beklediklerini söyledi.

Hadi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi”nin (TOHM) çok yararlı ve kapsamlı bir proje olduğunu, bu kapsamda Türkiye’de tüm iller taranarak kano ve kürek sporuna en uygun kentin Adana olarak belirlendiğini söyledi.

Geçen hafta görkemli bir törenle Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Seyhan Baraj Gölü Kayıkhanesi’nde kano ve kürekte TOHM olarak belirlenen merkezin açılışını gerçekleştirdiğini belirten Hadi, ilk etapta deneyimli  antrenörler  Tolga Çelik ile Harun Tosun’un gözetiminde kano ve kürekte 24 sporcunun kampa alındığını, sporculara bilimsel antrenmanın yanı sıra, ÇÜ Sosyal Tesisleri’nde 3 öğün yemek verildiği, ulaşım, konaklamaları sağlandığını kaydetti.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve diğer hizmeti geçenlere teşekkür eden Hadi, şöyle devam etti:

“ Uzun yıllardır hava koşullarının iyi olduğu Adana’da Seyhan Baraj Gölü’nü sportif anlamda değerlendirmek için projeler ürettik. Özellikle Akdeniz Oyunları’nda kano ve kürekte başarılı bir sınav verdik.  Spor Genel Müdürlüğü, burayı Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi yaptı. Şu anda Adanalı 24 kano ile kürek sporcusu burada antrenman yapıyor, besleniyor ve konaklıyor. Yıl içinde farklı illerden değişik periyotlarla 600 öğrenci burada kano ve kürek eğitimi görecekler. Gençlerin sağlığı ve geleceği için velilerin çocuklarını kano ile kürek sporuna yönlendirmelerini arzuluyoruz. Spor yapan öğrencilere güven gelir, arkadaş çevreleri genişler, her konuda gelişirler.”

Hadi, son yıllarda büyük aşama kaydeden kano ile kürekte çok çalışan sporcuların milli takımlara girme şanslarının da yüksek olduğunu belirterek, “Bu spor dalında milli olan ve uluslararası müsabakalarda madalya kazanan öğrencilerin, üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’na (BESYO) sınavsız girmeleri büyük fırsat” dedi.

-SPORCU VELİLERİ MUTLU-

Sporcu Bilge Köse’nin babası Mukaddes Köse,  kızının lisede eğitim gördüğünü,  Akdeniz Oyunları’nda izlediği kano ve kürekten çok etkilendiğini  belirterek, “Aynı zamanda üniversitede görevliyim. Yaz tatilinde, çocuğumu kanoya spor yapsın diye gönderdim. Kızımın projeye dahil olduğu için çok memnunum. Adana’da  hava koşulları nedeniyle 12 ay spor yapılır. Bu konuda hayli şanslı bölgede yaşıyoruz.  Tesisler, Akdeniz Oyunları nedeniyle yenileme çalışmaları yapıldı. Çok güzel bir tesisi kavuştuk.  Antrenörler, Tolga Çelik, Harun Tosun özveriyle çalışıyor. Çocuklar üniversitenin konukevinde kalıyorlar. Gittim odalarını gezdim. 5 yıldızlı oteli aratmayacak şekilde klimalı odalar, sıcak su her şeyleri mevcut. Göle maya çalındı. Proje sayesinde göl maya tutacak” diye konuştu.

Milli sporcu Mehmut Gocur’un annesi Aylin ile babası Nadir Gocur, çocuklarına güven geldiğini, arkadaş çevresinin geliştiğini, hitap, davranışlarında önemli gelişmeler olduğunu, derecelerinin iyileştiğini söylediler. Su sporları konusunda merkezin mükemmel olduğuna dikkati Çeken Gocur ailesi, diğer velilerin de çocuklarına kano ile kürek yaptırması önerisinde bulundular.

-“OĞLUMUZ SPOR SAYESİNDE 4 ÜLKE GÖRDܔ-

Burak Can Kızılateş’in annesi, aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmeni Elif Kızılateş, çocuklarının spor sayesinde 4 ülkeye gittiğini, antrenörler Tolga Çelik ile Harun Tosun sayesinde eğitimlerini aksatmadan bu sporda olimpiyatlara hazırlandıklarını belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’a teşekkür ettiler.