Yapıcı: ''Sürekli sahada olacağım''

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çukurova Belediye Meclis Üyeliğine Aday Adayı olan Sema Turan Yapıcı, belediye meclis üyesi olarak ilçesine hizmet etme şerefine eriştiğinde sürekli halkın içinde olup sahada yer alacağını ve halkın sorunlarını çözmek için kendisini görevli saydığını söyledi.

Siyaset kariyerinde oturan ve üretmeyen bir insan asla olmadığına işaret eden Yapıcı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kadınlarının hizmet noktasında projeleriyle nasıl başarılı olacağını ispatlayacağını belirtip ‘Meclis üyesi olarak halkımın hizmetinde olmak istiyorum. Yıllarca partim ve toplumumuz adına birçok projeye imza attık. Kadının her koşulu aşarak girdiği her görevde nasıl başarılı olduğunu kamuoyuna yansıtan bir kişiyim. Sürekli sahada olacağım ve halkın sıkıntılarını belediye ile köprü kurmasını sağlayarak sosyal democrat belediyeciliğin nasıl yapılacağını Adanalı hemşerilerimize göstermek için bu göreve talip oldum. Partim bu yetkiyi bana verirse sorunsuz Çukurova’nın oluşması adına çalışacağım’ dedi.

SEMA TURAN YAPICI KİMDİR?

1959 Elazığ doğumlu. l972 yılından bu yana Adana’da yaşıyor. Adana Kız Lisesi mezunuy. 10 yıl Eğitim Araçları Merkezi Başkanlığı’nda görev yaptı, daha sonra özel sektöre geçerek kendi işimi kurdu ve 1998 yılında SSK’dan emekli oldu. 1991 yılında CHP’nin Adana Kurucu üyesi olarak görev aldı. CHP’nin ilk genel kurulunda yönetime seçildi.

CHP’de 2 dönem İl Başkan Yardımcılığı, SHP-CHP birleşme döneminde İl Saymanı olarak görev yaptı. 1. dönemde Adana İl Yönetim Kurulu üyeliğim bulunmaktadır. 1994 yılında Ev Hanımları Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’ni (EVKAD) kurarak ev kadınlarının emeklerinin görünür olması için çalışmalarına dernek başkanı olarak devam ediyor. Sosyal Demokrasi Derneği Adana Şubesi kurucuları arasında bulundu, ‘Demokrasi Okulu’ projesini yaparak hayata geçirdi. Adana Kent Konseyi ‘nin kuruluşunda yer aldı. 2.dönem Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına seçildi ve bu görevini başarı ile yürüttü.

Başkanlığı sırasında Adana da İlk KADIN DANIŞMA ve DAYANIŞMA MERKEZİ’Nİ açtı. Bölgede kadın politikaları gelişmesine katkıda bulunmak üzere, saha çalışmaları yaparak toplumsal kalkınmada kadın verimliliğinin ekonomiye katkısı hakkındaki ve kadına yönelik şiddet-aile içi şiddet konularında çalışmalarının yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin ne olduğunu toplumun her kesimine aktarmak olup, hala bu konuda çalışmalarına devam ediyor.

Yapıcı bu çalışmalarını yaparken CHP’nin programından ve politikalarından yararlandı. Çeşitli internet sitelerinde yazıları yayınlanan Yapıcı, Çukurova Kadın Platformunu kurdu ve halen başkanlığını devam ettirmektedir. Platform olarak Güzelyalı Toplum Merkezinde halka çeşitli alanlarda eğitici kurslar vermektedir... Yapıcı, 2010-2011 yılında ‘ TOPLUM ÖNDERLİĞİ OKULU’ projesini yaptı ve koordinatörlüğünü yürüttü.