Yapılandırma ve borç silinmesi bekliyoruz

Gazetemizi ziyaret eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar önemli açıklamalarda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar gazetemizi ziyaret ederek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Karalar, belediyenin ağır borç yükü altında olmasından kaynaklı sıkıntıları aşmak adına çalıştıklarını belirterek “Borçların yapılandırılması belediyemizi rahatlatır. 18 ay yapılandırma yerine 72 ay yapılandırma hayata geçirilmelidir” dedi.

ADANA’NIN 10 YILI İHTİYACI VAR

Başkan Zeydan Karalar belediyenin devlete olan borçlarının yapılandırılması için yapılan hazırlık içinde 18 aylık yapılandırmayı az bulduklarını belirterek ‘Yapılandırmanın süresi 72 ay olmalıdır. Bazı borçların silinmesini talep ediyoruz. Ancak bu şekilde Türkiye genelinde belediyeler ayağa kalkar. Hep söyleyip duruyorum. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur. Beklentilerin yüksek olduğundan haberdarım. Bu imkânsızlık içinde bir yandan hizmet edeceksiniz diğer yandan projeleri hayata geçireceksiniz. Elbette zor bir durum. Ancak Adanalılar şunu bilsinler ki ben seçim meydanlarında bu şehrin ayağa kalkması için hep 10 yıla ihtiyaç var dedim” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.

BANA ENGEL ÇIKARMAK ADANA’YA ZARARDIR

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçelere yönelik hizmetlerinin de aralıksız olarak sürdüğünü belirterek “Belediyenin imkânlarının kısıtlı olmasının sıkıntısını yaşadığımızı Adanalı halkımız çok iyi biliyor. Belediyeye ait arazilerin üzerinde icralar var. Bir şey satamıyorsunuz. Eliniz kolunuz bağlı. Devletten gelen para ile kesintiler sonrası elde kalan paralar ile belediyede hizmet üretmek çok zor. Ben bana ve belediyeme muhalif olanlarla görüştüğümde şunu söylüyorum. Bana muhalif olmanız bu şehre haksızlık yapmak demektir. Borçlanma ile de bir yere varılmaz onu da biliyorum. Çıkış yolu bulmak adına bu kardeşiniz sürekli çalışıyor” ifadelerini kullandı.