Yapılandırmada son gün 25 Kasım

Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Adana şube başkanı Suat Yahşi ve yönetimini ziyaret ederek 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun hükümleri konusunda bilgi verip, 31 Ekim 2016 olan yapılandırma fırsatının yoğun ilgiden kaynaklanan sebeple 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Bilgilendirme toplantısında yapılandırma hakkında sunum yapan Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Tunalı; amacımız kanunla vatandaşlarımızın borç yükünün azaltılması, Vergi ihtilaflarının sonlandırılması, bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması gibi çeşitli alanlarda düzenleme yapan ve toplumun her kesimine hitap eden kanundan borcu olan mükelleflerimizin azami ölçüde faydalanmalarını sağlamaktır” dedi.

 

Peşin Ödemek Avantajlı

 

Kanundan yararlanmak isteyenlerin önemli avantajlarından biride  Peşin Ödeme seçeneğinde olduğunu belirten Ahmet TUNALI, “Mükelleflerimize peşin ödemeyi tekrar hatırlatmak istiyorum kanun kapsamında yapılandırılan borçların peşin olarak 30 Kasım 2016 tarihine kadar ödenmesi halinde tahsil edilecek olan Yİ-ÜFE faizinin yarısı tahsil edilecektir. Ayrıca taksitler halinde ödeme seçeneğinin tercih edilmesi halinde hesaplanan katsayı da tahsil edilmeyecektir. Faizin yarısının alınması ve katsayı hesaplaması yapılmaması peşin ödemelerde yapılandırmayı daha da avantajlı hale getirmektedir” dedi.

 

“25 KASIM 2016 TARİHİNE KADAR BAŞVURULAR YAPILMALI”

“Bu güne kadar gerek yapmış olduğumuz ziyaret ve toplantılarda gerekse vergi dairelerine başvuran mükelleflerimizin göstermiş olduğu yoğun ilgiden memnunuz. Bizde Adana Vergi Dairesi Başkanlığı olarak mükelleflerimizi  bilgilendirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmak isteyen mükelleflerimizin başvurularını 25 KASIM 2016 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Başvuruların bizzat vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla ya da Gelir İdaresi Başkanlığının www.gib.gov.tr adresi üzerinden internet aracılığı ile yapabilirler” diye konuştu.