Yapmayın Zeki Bey!

6 Şubat K.Maraş merkezli asrın deprem felaketinde 11 ilin etkilendiği bir ortamda Adana'nın da depremden etkilenen iller arasında yer alması şehir ekonomisini adeta sekteye uğrattı. Şehirdeki Adana Ticaret Odası ile Sanayi Odası başkanlarının 'şehirdeki ticaret erbapları ile sanayicilerin depremden etkilenmesi konusunda' farklı iki görüş beyan etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç'ın açıklamaları ise âdete akıllara durgunluk verdi.

6 Şubat K.Maraş merkezli asrın deprem felaketinde 11 ilin etkilendiği bir ortamda Adana’nın da depremden etkilenen iller arasında yer alması şehir ekonomisini adeta sekteye uğrattı. Şehirdeki Adana Ticaret Odası ile Sanayi Odası başkanlarının ‘şehirdeki ticaret erbapları ile sanayicilerin depremden etkilenmesi konusunda’ farklı iki görüş beyan etmeleri dikkatlerden kaçmadı. Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın açıklamaları ise âdete akıllara durgunluk verdi.

BAYRAM: BÖLGE OLARAK ÇOK KÖTÜ DURUMDAYIZ

Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram, şehirde üretimin bir süre durduğunu ancak bir hafta öncesi tam faaliyete geçildiğini belirterek “Organize Sanayi Bölgeleri büyük depremin ardından normale dönmeye başladı. İlk etapta yüzde 70 kapasiteye ulaştık Ama artçılar devam edince bu oran yüzde 30’lara düştü. Çünkü çalışanlar korkuyor. Çalışan eksikliği çekiyoruz. Üretim normale dönse de nereye satacağız? İhracatımız dışında en büyük satış yaptığımız şehirler deprem bölgesiydi. Bölge olarak çok kötü durumdayız. Elbette bunların altından kalkacağız” dedi.

KIVANÇ: DEPREMLE İLGİLİ ÇOK BÜYÜK SIKINTIMIZ OLMADI

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç ise bir gazeteye vermiş olduğu beyanatta depremle ilgili sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Kıvanç “Şu anda fabrikalar ve OSB’ler devrede. Elaman eksikliğini depremden korkanların yüzünden hissediyoruz. Bu da bir gerçek. Adana tarım ve sanayi ağırlıklı bir şehir. Depremle ilgili çok büyük sıkıntımız olmadı. Olan sıkıntıyı da telafi ederiz. Devletimiz kolaylıklar sağlıyor. Vergiler ve SGK primleri ötelendi. Kısa çalışma getirildi. Bu zor günleri en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum” ifadesini kullandı.

VAR OLAN GERÇEĞİ SÖYLEMİŞ OLSANIZ YETKİLİLERİ UYARMIŞ OLURSUNUZ

Adana’da apartmanların altlarındaki işyerlerinin yarısının da kapandığını belirten ATO Başkanı Yücel Bayram, apartman altındaki işyerlerinin, marketlerin artçı depremler nedeniyle iş yapamadığını, insanların buralara girmekten çekindiğini söyledi. Bayram, Adana ekonomisinin tarım ve tekstil yoğunluklu olduğunu, şehirde 17 küçük sanayi sitesi, 4 organize sanayi bölgesi bulunduğunun altını çizerek “İhracatımızın tutarı 3 milyon doları geçti. Adana depremden etkilendi ve bu yaraları kısa zamanda saracağız” dedi. Yücel Bayram ile Zeki Kıvanç arasındaki kentin depremden etkilendiği, etkilenmediği yönündeki açıklamaları bu sütunlardan dile getirmek istedik. Adana’nın depremden etkilendiğine dikkat çekip Zeki Kıvanç’ın açıklamalarının da var olan gerçeğin görülmek istenilmemesi gibi bir durumu yansıttığına inanıyoruz.