Yardım edin çığlığı

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, 4 merkez ilçe belediyesi ve Büyükşehir'e seslendi

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay dün başlayan Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı oturumlarında gündem dışı söz alarak Akçatekir Yaylası’nın sorunlarını dile getirip belediyelerden yardım istedi. Yazın 100 bin nüfusu bulan Akçatekir ile Belemedik’in 300’e yakın yolunun bozuk olduğunu ifade eden Çay, ‘Sezon başlamadan 5’er gün taksimat yapılarak ilçe belediyeleri bu yolların yapımı için araç göndermelidir’ dedi.

5’ER TANE KAMELYA İSTİYORUM

Başkan Mustafa Çay ayrıca Akçatekir’in bugüne kadar doğru dürüst bir parkının olmadığını hatırlatıp Orman Müdürlüğü’nden tahsisli 32 dönümlük bir arazi üzerine park yapacaklarını ifade etti. Başkan Çay, peyzaj konusunda Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulunur iken merkez ilçe belediyelerinin her birinden ise5’er tane kamelya hazırlayarak park için vermelerini istedi. Başkan Çay, herkesin reklamı olacak olan bu uygulamadan dolayı da şimdiden teşekkürlerini tüm belediye başkanlarını iletmiş oldu.

DEMİRAĞ: BAHÇELİ İSMİNİ KALDIRAMAZSINIZ

MHP’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Divan Kâtibi olan Cemal Demirağ gündem dışı söz alarak Devlet Bahçeli isminin verildiği köprünün isminin değiştirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. İdlib Şehitlerine rahmet dileyerek sözlerine başlayan MHP’li Demirağ, ateşkes ilan edilmesine değinip devamının gelmesini temenni etti. Demirağ, Devlet Bahçeli Köprüsü’nün isminin değiştirilmesine asla izin vermeyeceklerinin altını da kalın çizgilerle çizdi.

MERCİMEK: YÜREĞİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ

İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekillerinden olan Recai Mercimek, Yüreğir ilçesinin acilen kentsel dönüşüme ihtiyacının olduğunu söyledi. Mercimek, Yüreğir’deki Sanayi Çarşısı, Kozan Çarşısı ve Yavuzlar Mahallesi’ndeki çirkin görüntülerin son bulması adına acilen Kentsel Dönüşüm Projeleri’nin burada hayata geçmesini istedi ve meclis üyelerine destek vermeleri konusunda yardım talebinde bulundu.

SEYHAN: KORMAYIN SAYISAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜZ VAR

MHP’li Cemal Demirağ’ın Devlet Bahçeli Köprüsü’nün ismini değiştirmeye kalkanlara bu meclisin izin vermeyeceğini belirten konuşmasının ardından söz alan CHP Gurup Başkan Vekili Serdar Seyhan “Böyle bir teklif bu meclise gelir mi bilmem. Ama bildiğim bir şey var ise Cumhur İttifakı’nın sayışıl meclis üstünlüğü var. Bu meclis ismin değişmesine izin vermez. Bunu bilerek birileri konuyu meclise getirir mi? Orasını da zaman gösterecek” açıklamasında bulundu.