'Yaşar Kemal Sanat Günleri' Başladı

Adana'da düzenlenen ve Seyhan Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı'nın birlikteliğinde gerçekleştirilen 'Yaşar Kemal Sanat Günleri' başladı. Sergisi, drama gösterisi, panel, film gösterimi konser ve söyleşi gibi etkinliklerin olacağı 'Yaşar Kemal Sanat Günleri' 9 Kasım tarihine kadar sürecek.

“EĞİTİMDE “YAŞAR KEMAL’İ ANLA(T)MAK”

 

 

 

Seyhan Belediyesi, bu yeni eğitim yılı başlangıcında Yaşar Kemal Vakfı’nın da işbirliği ile düzenlediği “Yaşar Kemal Sanat Günleri”nde çerçevesinde  “Yaşar Kemal’in Doğası” temalı bir resim sergisi düzenliyor. Gençleri rekabete yöneltmeden, yarışma ortamı yaratmayacak şekilde düzenlenen bu sergi onları çevrelerine, doğaya yeniden bakmaya davet ediyor. Sergi Adana’nın tüm ilk ve ortaöğretim öğrencilerinin katılımına açık olacak. Bu kapsamda okullara resim sergisine katılımla ilgili doğrudan bilgilendirme de yapılacak. Öğrenciler resimlerini 24 Ekim tarihinde Seyhan Belediyesi “Yaşar Kemal’in Doğası” Resim Sergisi Düzenleme Kurulu’na teslim edecekler. Kurula iletilen resimlerden oluşturulacak bir seçki 8 Kasım’dan itibaren Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

 “Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin bir ay sürecek etkinlikleri, 8-9 Kasım’da akademik bir panel, “Yaşar Kemal’in Çukurova’sı fotoğraf sergisi, bir drama gösterisi, Zülfü Livaneli’nin katılımıyla, “Yer Demir Gök Bakır” filminin gösterimi, kısa bir konser ve söyleşi ile sona erecek.