“Yatırım ve üretimlerinizi ihracatı düşünerek planlayın”

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Adana’da genç girişimcilere seslendi: “Dışa açılmak ile dünyaya açılmak kavramlarını karıştırmayın. Dışa açılmak, üretip dışa satmaktır. Dünyaya açılmak ise kültürleri, alışkanlıkları kavrayıp, herkesten önce oraya uygun malı üretip, orada derinleşebilmektir”

Genç MÜSİAD Adana tarafından organize edilen Kampüs'ten Sanayi'ye açılan kapı olan KAMPÜS - SANAYİ buluşmalarının ikincisi Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı'nın katılımıyla gerçekleşti.

 

"İşadamları tecrübe için büyük bedeller ödüyor"

Genç MÜSİAD Adana Başkanı Mustafa Zübeyir Yağcı; Kampüs Sanayi buluşmalarını artık geleneksel hale getirdiklerini ve bu toplantılarının amacının genç girişimcileri ve genç girişimci adaylarını sektörlerinde duayen olmuş işadamlarıyla bir araya getirerek o işadamlarının zamanında çok büyük bedeller ödeyerek kazandıkları çok değerli tecrübelerinden faydalandırmak olduğunu söyledi.

 

Genç MÜSİAD KAMPÜS – SANAYİ buluşmaları toplantısında gençlere seslenen Tosyalı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ‘vizyoner şirket’ olmak için 10 yıl önceki pazarlama ve satış alışkanlığını bir kenara bırakmak gerektiğini belirterek, yatırım ve üretim planı yapanlara ‘ihracatı da düşünerek hareket edin’ tavsiyesinde bulundu.

 

Türkiye’nin global demir-çelik üreticisi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Tosyalı Holding’in başarılı olmasında üretim sürecindeki tüm faktörleri sorgulamasının etkili olduğunu belirten Fuat Tosyalı şunları söyledi:

 

“Ayrıca talep koşullarını çok yakından izliyoruz. İş çevremizi sorguluyoruz. Tüm dünyadaki şehirleşme, altyapı yatırımları, enerji yatımlarıyla oluşan talebi anlayıp ölçümlemek ve hedefleri realize edebilmek için, görünmeyen, fakat oldukça emek, zaman ve de çok ciddi bütçeler isteyen bir çaba gösteriyoruz. Karşılıklı bağlılıkları yakından gözlüyoruz.” Tosyalı, gelecekten uzaklaşmamak için rakiplerin yeni yatırım planlarını, tesislerindeki iş süreçlerini ve iş gücü profillerini de yakından izlemek gerektiğini kaydetti.

 

Halihazırda dünyada dönüştürme ve işlem maliyetlerinin hızlı bir biçimde farklılaştığına dikkat çeken Tosyalı, çeliğin cevherden veya hurdadan kullanılabilir malzeme haline dönüştürme sürecinin giderek sadeleştiğini, rekabette kalabilmek için bunu takip etmek gerektiğini anlattı.

 

Gençlere dışa açılmak ile dünyaya açılmak kavramlarını da karıştırmamalarını tavsiye eden Fuat Tosyalı, “Dışa açılmak üretip dışa satmaktır. Dünyaya açılmak ise kültürleri, alışkanlıkları kavrayıp, herkesten önce oraya uygun malı üretip, orada derinleşebilmektir” dedi.

 

MÜSİAD Adana başkanı Suat Yahşi ve Genç MÜSİAD Adana başkanı Mustafa Zübeyir Yağcı program sonunda günün anısında Tosyalı Holding Yönetim Kurulu başkanı sayın Fuat Tosyalı'ya teşekkür plaketi takdim etti.