Yatırımcı böyle kaçıyor!

118 yıldır Adana'da dökümcülük sektöründe küçük bir atölye ile yola çıkan Özgümüş Döküm Fabrikası'nın sahibi Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş, AOSB'de arsa bulamadığını ve bu yüzden fabrikayı Adana'dan Tarsus'a taşımak zorunda kaldığını söyledi. Özgümüş, 'yatırımcı işte böyle Adana'dan kaçıyor' dedi.

118 yıldır Adana’da dökümcülük sektöründe küçük bir atölye ile yola çıkan Özgümüş Döküm Fabrikası’nın sahibi Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş, AOSB’de arsa bulamadığını ve bu yüzden fabrikayı Adana’dan Tarsus’a taşımak zorunda kaldığını söyledi. Özgümüş, ‘yatırımcı işte böyle Adana’dan kaçıyor’ dedi.


4 bin 500 m2 kapalı alan olmak üzere 15 bin m2 alan üzerinde yıllık kapasitesi 6 bin ton olan işletmede 150 kişinin çalıştığına işaret eden Ümit Özgümüş, ‘Şehir merkezinde kalan fabrikamızı Adana Organize Sanayi Bölgesi’ne taşımak istedik. Arsa satın alıp tesis yapalım dedik. AOSB’de arsa bulamadık. Bugüne kadar arsa tahsisini neden yönetim gerçekleştirmez onu da anlamış değilim. Arsa satın alıp tesis kurmayan kişilerden arsa satın alalım dedik. Onlar da 5 katı fiyat istediler. AOSB yönetiminin beceriksizliği mi diyelim, koşulların oluşmaması mı diyelim bilmiyorum artık. AOSB yönetimin arsa temini konusunda kura ile arsa tahsis yönteminin seçmesini doğru bulmuyorum’ dedi.


70 milyon liralık yatırımı Tarsus’a yapmak zorunda kaldıklarını belirten Adana eski Milletvekili Ümit Özgümüş, “Biz Aytaç Durak döneminde Durak’a rağmen arsa ürettik. AOSB yönetimin bu konudaki yönetim anlayışını uzak olmamdan dolayı anlamış değilim, çözmüş değilim. AOSB etrafında birileri arsa topluyor. Arsa kapatıyor. AOSB yönetimi ise kura yöntemiyle arsa temin ediyor. Arsa toplayanlar, AOSB yönetiminden daha becerikliler demek ki. Yakın tarihte fabrikamızı Tarsus’ta işler hale getirip buradaki tesisimizi taşıyacağız. Adana’da yatırımın başkaca yerlere gitmesinin tipik örneğini yıllarını Sanayi Odası Başkanlığı yapan bir kişi olarak ben yaşayarak gördüm” ifadelerini kullandı.