Yatma değil çalışma zamanı

Adana Büyükşehir Belediyesi İzmir Depremi sonrası 'Deprem Dairesi Başkanlığı' kuracak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek İzmir Depremi sonrasında belediye bünyesinde ‘Deprem Dairesi Başkanlığı’ kurma kararı aldıklarını ve bunu da Kasım ayı meclis oturumlarında gündeme getireceklerini söyledi.

 ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATACAK

Belediye olarak İzmir Depremi sonrasında yaraları sarmak adına İzmir halkının yanında olduklarını belirten Başkan Karalar, kurulacak olan bu daire başkanlığının binaların depreme dayanaklı olup olmadığını belirlemede, yıkım kararı alınacak binaların yıkımlarının temininde, Adana’nın fay hatlarının üzerindeki binaların ıslahında ve kentsel dönüşüm konusunda önemli kararlar alarak hayata geçireceğinin müjdesini verdi. Bu birimde ehil insanların görev yapacağını söyleyen Karalar, “Şimdi yatma zamanı değil çalışma zamanı. Bu deprem bize daha çok sorumluluğumuzun olduğunu hatırlattı. Ve şimdi çok çalışarak önlemlerimizi alacağız” dedi.

 MERKEZİ HÜKÜMET İLE İŞİM YOK

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Zeydan Karalar, kendisine getirilen ‘Hizmet üretmiyor’ eleştirilerini de doğru bulmadığını belirterek ‘Belki yaptığımız hizmetleri anlatmakta yetersiz kalıyoruz. Kıt imkânlar ile hizmetlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Ben parasızlıktan sürekli ağlıyor değilim. Ancak olmayan para ile yaptığım hizmetleri de anlatır iken bazı önemli konulara değinmek durumundayım. Merkezi hükümetle olan ilişkilerimiz gayet güzel. Bana hizmet adına engel getiriliyor diyerek de asla bir sözüm olmaz. Ben ne yapıyor isem Adana için yapıyorum. Benim kaygım ve bütün tasam Adana içindir” sözleriyle gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

 

HER ŞEYDEN HABERİM VAR

Tepebağ konusunda önemli aşamaları geride bıraktıklarını ve yeni düzenlenen protokol sonrasında kazıların üzerini kapatarak Tepebağ Höyüğü’nü hayata geçirmekte kararlı olduğunu da vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, “Adana Valimiz Süleyman Bey bize her konuda yardımcı oluyor. Kendisine teşekkür ederim. Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ve ben Zeydan Karalar’ın altından kalkamayacak hiçbir konuda halkıma karşı sözüm olmaz. Bütün sorunları birden çözeceğim diye bir sözüm olmadı. Seçim meydanlarında sorunları çözmek için zamana ihtiyacımın olduğunu her defasında dile getirdim. Adanalı bizlere güvensin, inansın. Bu kardeşinizin her çalışmadan haberi var. Kontrolünü bizzat ben yapıyorum” dedi.