Yayınımız Ses Getirdi

Gazetemizin Cumartesi günü yayınlanan sayısında öldürüldükten sonra ormana gömülen 16 yaşındaki Hilal Özcan'ın cenazesinin adli tıp kurumunda kaldığını ve ailesinin almadığını, Adana'daki kadın kuruluşlarının ise bu konuda duyarsız davrandıklarını ifade ettik.

Konuyu haber yaparak kamuoyunun dikkatine sunduk.
Haberimizden sonra kadın kuruluşlarının harekete geçmesine sevindik işin doğrusu. 
Av. Ülkü Tolunay'ın duyarlı davranışına öncelikle teşekkür etmek istiyorum.
Bir kadın olarak hassasiyetini ortaya koyarak konuya anında el attı ve kadın kuruluşlarını harekete geçirdi.
Ardında da Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı olan Zeynep Cennet Ünal sosyal medya hesabından konuya yaklaşıp gazetemizin ismini vermeden konu hakkında ne yaptıklarını ifade eden bir açıklama paylaşmış.
İfadesi aynen şöyle Zeynep Cennet Hanımın...
‘Bugün yerel basında yer alan ve Kadın Örgütlerini itham ederek NERDESİNİZ başlığı ile haberi veren yayın kuruluşuna, konuya gösterdiği hassasiyet ve bizlere anımsattığı görevimiz için teşekkür ederiz.
2 sene önce katledilen genç kadının kayıp ihbarının sonuçsuz kalması üzerine emniyet birimlerinin başarılı takibi sonrası genç kadının abisi tarafından katledildiği ve ormanlık bir alana gömüldüğü ortaya çıkarıldı. Bunun üzerine defnedilen yerden çıkarılan kemik parçaları Adli Tıp Kurumuna teslim edildi. Hali hazırda devam eden kimlik tespiti süreci sebebiyle naaşın ortada kalması ya da kimsesiz olması durumu söz konusu değildir. 
Zira Adana kent Konseyi Kadın Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Dilara Özuğur, meclisimiz tarafından görevlendirilmiş olup ilk günden bu yana konunun takipçisi durumundadır.
Kaldı ki, böylesi durumlarda Adli Tıp Kurumu naşı yalnızca 1.derece akraba bağı olan kimselere teslim edebilir. Olası durumlar için kurum ile resmi yazışmalarımız devam etmektedir'
Yani ilgileri varmış, ilgileniyorlarmış...
Buyursunlar ilgilensinler. Biz de görevlerini hatırlatmış olduk.