Yazıcı, ''Kurbanda memur ve emekliler kurban edildi''

Türk Eğitim Sen olarak kurbanda memur ve emeklilerin kurban edildiğinin altını çizen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, içlerine sinmeyerek Hükümetin sunduğu zam konusunda imza atanları eleştirip 'madem içinize sinmedi. Neden imzaladınız?' diye sordu.

Türk Eğitim Sen olarak kurbanda memur ve emeklilerin kurban edildiğinin altını çizen Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, içlerine sinmeyerek Hükümetin sunduğu zam konusunda imza atanları eleştirip ‘madem içinize sinmedi. Neden imzaladınız?’ diye sordu.

Konu hakkında gazetemize bilgi veren Sendika Kozan Temsilcisi Mürsel Yazıcı, anlaşma öncesinde memurların ve emeklilerin umutlandığını ancak sonuca bakıldığında ortaya çıkan tablonun ise hiç de iç açıcı olmadığını söyledi.

Yazıcı açıklamasında özetle şunları söyledi. ‘Memur, emekli ve bunların aileleriyle birlikte toplamda 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren Toplu Sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlanmıştır. İşçilerle imzalanan toplu sözleşmede; %5+7,5 zam; 3 bin liranın altında maaş alanlara aylık 90 TL iyileştirme ve ilave tediye ücretine 250 TL’lik artışla anlaşmaya varılmıştı.

Bu anlaşma memur ve emekliyi umutlandırmıştı. Ancak beş milyon memur ve emekliyi temsil eden yetkili sendika Memur Sen 2018 yılı için %4+3,5; 2019 için ise %4+5 zammı kabul ederek, kurban bayramında memur ve emekliyi kurban etmiştir. Memur ve emekliye geçen yılki mutabakatta olduğu gibi bu yılda bayramı buruk geçirecektir.

Bir ay arayla imzalanmış bu iki toplu sözleşme arasındaki fark sendikacılık farkıdır. Aslında yetkili konfederasyonun başkanı, Hükümetin %3,5+3,5’luk teklifine, “Bu teklif elimize kalemi vermektedir ama içine mürekkebi koymamıştır” diyerek tepki göstermiş, bu duruşları bizleri de kamu çalışanlarımız adına umutlandırmıştır. Bu açıklamadan sonra ne olmuştur da %3,5+3,5’a “Olmaz” diyenler birkaç saat içinde %4+3,5’a “Evet” demiştir?

Kalemin mürekkebi 0,5 puanlık artışla mı dolmuştur? Önceki yıllarda kazanılmış haklarımızın dahi elimizden alınmasına seyirci kalan Memur Sen'e, 2013 yılında enflasyon farkı maddesini toplu sözleşmeye koydurmayarak maaşların erimesine göz yuman Memur Sen'e, 2014 yılında bizleri bütün bir yıl için 123 liraya mahkûm eden, 2015 yılı enflasyon farkı hakkımızdan 1,8 puanı Hükümete peşkeş çeken Memur Sen'e. Şimdi beş milyon memur ve emekli adına Türkiye Kamu Sen olarak soruyoruz: Mademki içinize sinmiyor; o zaman neden imzalıyorsunuz?’