Yedigöze Sulama Projesi Adana’nın geleceği

Yedigöze Barajı “Yedigöze İmamoğlu Projesi” kapsamında sulamaya açılan Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Üçtepe Mahallesi’nde ürün çeşitliliği de artmaya başladı.

Çukurova Bölgesi’nin geleceği olan Yedigöze Sulama Projesi kapsamında ek saha ile beraber 1.087.140 dekar alanın sulamaya açılması bekleniyor. Projenin ilk aşaması olan Üçtepe Mahallesinde 21.210 dekar sahanın sulamaya açılmasıyla önceki yıllarda buğday ve ayçiçeği ekilen sahalarda yerfıstığı, mısır, yonca, 2. ürün karpuz gibi ürün çeşitlenmesi sağlandı.

 

İmamoğlu İlçe Müdürlüğü’nün Üçtepe Mahallesi’nde düzenlediği çiftçi toplantısında konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, Yedigöze Sulama sahası içerisinde kalan alanlarda sulama konusu ağırlıklı eğitim çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını belirtti.

Ayrıca bölgedeki çiftçilerimizin sulama öncesi ve sonrası sosyal durumlarının inceleneceği bir projenin de hayata geçirileceğini söyleyen Tekin,  “Yedigöze Sulaması, Adana’mızın geleceğidir. Bu proje içerisindeki çiftçilerimize sulama, drenaj, ürün çeşitliliği, mücadele, gübre ve gübreleme gibi konularda yayım çalışması yapılacaktır” dedi.

 

Tekin, üretici pazar zinciri için bir dizi çalışma ile bölgedeki üreticilerin ve yatırımcıların bakış açılarının genişletilmesi amacıyla İhracatçı Birliklerine ve fuarlara götürüleceğini de sözlerine ekledi.