''Yerel seçimlerden başarıyla çıkacağız''

CHP Yüreğir ilçe Başkanı Turgut Üstün, CHP Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başkan Cafer Esendemir ile bir süre görüşen Üstün ve beraberindeki CHP Yüreğir İlçe Yöneticileri daha sonra basın toplantısı yaptı. Üstün, yerel seçimlerde başarılı olacaklarını belirterek, “1989-1994 yılları arası hariç 30 yıldan bu yana Adana’yı yöneten kirli anlayıştan kurtaracağız” dedi.

CHP Yüreğir İlçe Başkanı Üstün, “Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, bütün Adana örgütlerimiz ile partimize son seçimde oy veren 361 bin Adanalı olarak önümüzdeki seçimleri partimize adaylık için başvurmuş adaylarımızdan hangisi aday gösterilirse gösterilsin, ilçe adaylarımızla birlikte kenetlenip seçimleri kazanacağız.” diye konuştu.

Üstün,  “30 Mart 2014’de yapılacak yerel seçimlerle ilgili olarak başta Yüreğir İlçe Örgütümüz olmak üzere CHP örgütleri olarak hazırlıklarımızı tamamladık.

Yaklaşık 4 ay sonraki seçimlerde Adanalılar’a sunacağımız adaylarımızı belirlemek üzere Genel Merkezimizin yaptığı çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.

Başta Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel seçim çalışmaları için oluşturulan 5 Genel Başkan Yardımcımızdan oluşan komitenin en doğru kararı vererek belirleyecekleri adaylarla seçimi kazanacağımıza inanıyoruz.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleri olarak; Partimize oy veren 361 bin seçmenden tutun seçimle gelinmiş bütün kademelerdeki arkadaşlarımız olarak inanıyoruz ki; bu seçimlerde hem 11 yıllık AKP iktidarını yeneceğiz. Hem de 1989-1994 yılları arası hariç 30 yıldan bu yana Adana’yı yöneten kirli anlayıştan kurtaracağız.

Değerli Adana halkı, sevgili hemşehrilerim;

Sizlerin de tanıklığınızla, hep birlikte yaşadığımız olaylardan sadece bir tanesi bile Adana’nın geleceği ipotek altına alınmıştı. Adana Hafif Raylı Sistem bataklığından bahsediyorum. Biliyorsunuz çalışmayan bu sistem için şu ana kadar Adanalının sırtından 750 milyon dolar ödendi. Halen de bundan dolayı 750 milyon dolar ödenecek.

Yine siz gazeteciler yıllarca yazdınız, tüm Adanalılar biliyor ki bugün piyasa değeri 200 milyon liraya ulaşan Menekşe’deki 73 dönüm hazine arazisi, ‘kamu yararına kullanacağım’ diyerek belediyenin üzerine alınmıştı, sonra akıbetinin ne olduğunu tüm Adanalılar biliyor.

CHP, çok açık ve net olarak söylüyorum ki; bu tür abidik-gubudik iş ve işlemlerle anılanların, Adana’nın, Adanalı’nın arsasını kendi üzerine geçirenlerin, şaibeli seçim sonuçlarıyla koltuklarda oturanlar ile 30 yıllık ruh ikizlerinin sırtına binip, Adanalılar’ı 5 yıl daha yönetmesine izin vermeyecektir.

CHP olarak sadece iki tanesini saydığım ama daha nicelerine 30 yıl boyunca tanıklık ettiğimiz anlayışı gerçekleştiren ve bunlar gerçekleşirken, hemen yanı başında bulunan ve bu anlamda o dönemde hem bunları desteklemiş hem de buna benzer (Kombassan arsalarının satışı ve imar düzenlemeleri) işlemlerle birlikte anılan, Adana’nın son döneminde de oturduğu koltukta yaptığı haksız, hukuksuz ve şehre karşı işlediği suçlarla bilenenlerin, Adana’da siyasi ömürleri bitmiştir.

Adanalı yukarıda da söylediğim gibi 1989-1994 arası hariç son 30 yılına damga vurmuş ruh ikizi ve birbirlerinin kopyası kötü ve basiretsiz yöneticilerden 2014 yerel seçimlerinde kurtulacak.

Başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün Genel Merkezimiz, Milletvekillerimiz, bütün Adana örgütlerimiz ile partimize son seçimde oy veren 361 bin Adanalı olarak önümüzdeki seçimleri partimize adaylık için başvurmuş adaylarımızdan hangisi aday gösterilirse gösterilsin, ilçe adaylarımızla birlikte kenetlenip seçimleri kazanacağız” şeklinde konuştu.