Yeşil alan savaşı!

6 adet halı sahanın yapımına izin verilmesi Adana'da yeni bir tartışmayı ateşleyecek.

Adana’da son dönemde imarda yeşil alan gözüken yerlere 6 adet halı saha yapılması yönünde verilen karar yeni bir tartışmayı fitilledi. Çukurova ilçesi sınırlarındaki imar düzenlemesinde yeşil alan olarak gözüken yerlere halı saha yapılmasına izin verilmesine yönelik tartışmada, Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

GEREKLİ YAZIŞMALAR YAPILDI

Yeşil alanlara halı sahanın yapılmasına izin vermemek düşüncesinde olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin konuyu ‘hukuksuzluk’ olarak değerlendiren yöneticileri, kanunun kendilerine vermiş olduğu yetkiyi kullanarak Adana Valiliği’ne resmi yazı ile başvurduğu ve uygulamanın acilen durdurulması adına Valilik Makamı’nın harekete geçmesi yönünde gerekli yazışmaları yaptığı öğrenildi.

HALI SAHA YAPILABİLECEK Mİ?

Konu hakkında detay bilgiye sahip olan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin yetkililerinin konuyu Çukurova Belediyesi ile görüştükleri bilgilerine ulaştık. Bu görüşmelerden olumlu yanıt alamadıklarını gerekçe gösteren Anakent Belediyesi yetkililerinin konuyu resmiyete döktükleri ve önümüzdeki günlerde kanunun kendilerine tanıdıkları yetki ile yeşil alanlar üzerine halı saha yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledikleri bilgilerine ulaşıldı.

YETKİLİLER KONU HAKKINDA NELER SÖYLEYECEK?

Şimdi gözler Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Belediyesi yetkililerine çevrildi. Konunun imar düzenlemesi adına tarafları olan her iki belediyenin adı geçen yeşil alanlar üzerinde halı yapılması konusundaki yapılabilir veya yapılamaz tartışmalarına getirecekleri yanıtlar merak ediliyor. Bu arada Adana Valiliği’nin Büyükşehir Belediyesi’nden gelen resmi yazıdan sonra konuya nasıl müdahil olacağı da Adana kamuoyunun dikkatle takip ettiği sürece girdi. Halı saha projeleri konusundaki bu restleşmenin Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin arasında başlayacak yeni bir tartışma polemiğinin de fitilini böylece ateşlemiş oldu.