Yetiş ey Büyükşehir!

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı köy hizmet binası önündeki sundurmalar yıkıldı

Adana’nın Tufanbeyli İlçesine bağlı Hanyeri Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köy hizmet binası önündeki sundurmalar yıkıldı ve bir türlü de tamir edilmeyerek yıkıldığı vaziyette ortalıkta durmaya devam ediyor.

YAĞIŞLARA DAYANAMADI

Köy halkından bir vatandaşın görüntüleyerek gazetemize ulaştırdığı ve vermiş olduğu bilgiye göre, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu sundurmanın aşırı yağışlar sonrasında çöktüğü ve aylardan beridir de bu haliyle beklediği öğrenildi. Aynı sundurmanın yanında köy halkından bir yurttaşın yaptırdığı diğer alanın ise onca yağışa rağmen ayakta kaldığı belirtiliyor.

MUHTARLIK BİLDİRMEDİ

Konu hakkında bilgi almak üzere ulaştığımız Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, mevsim şartlarının ağır geçmesinden ötürü bu sundurmaların yıkıldığına işaret ederek ‘en nihayetinde yapılan yer insanlar yapılıyor. Bu gibi durumların olması söz konusu olabiliyor. Önemli olan tamir ederek ayağa kaldırmaktır. Köy muhtarlığından bize bu konuda bir uyarı gelmedi. Sadece köy muhtarlığının bizden mezarlıklarının iyileştirilmesine yönelik talepleri geldi. En kısa zamanda bu sıkıntıyı çözümleyeceğiz’ dediler.

TAMİR EDECEĞİZ

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu gibi hallerde köy muhtarlıklarının durumu Büyükşehir Belediyesi’ne iletmelerinde yarar gördüklerini belirterek ‘takdir edersiniz ki Adana’nın sınırları oldukça geniş. Her köyden, mahalleden anında haberdar olmamız mümkün değil. Muhtarlık konuyu bize bildirse çözerdik. En kısa zamanda tamir ederek ayağa kaldıracağız’ dediler.