Yıkılacak mı? Onarılacak mı?

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün lojmanlarında oturanlara 'lojmanları boşaltın' yazısı gönderildi.

Mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan ve halen kullanım hakkı Adana İl Sağlık Müdürlüğü’nün uhdesinde olan Kurtuluş Mahallesi Gülbahçesi Sitesi Mevki’ndeki lojmanlarda oturan müdürlük personellerine Haziran ayı itibariyle boşaltmaları için tebligat yapıldı ve lojmanların akıbetinin ne olacağının belli olmadığı öğrenildi.

KOŞULSUZ BOŞALTMA KARARI

İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev yapan ve idareye yakın kişilerin uzun yıllar oturmalarının temin edilmesi savı ile zaman aralıklı olarak gündeme gelen sağlık lojmanlarının önceki yıllarda fazla kat inşaatının bulunduğu ve yıkım kararının çıktığı öğrenildi. Daha sonra Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmalar ile bu yıkım kararının ertelenerek binanın güçlendirilmesi yönüne gidildiği ve halen oturulamaz raporu olan bazı dairelerde insanların oturduğu lojmanda oturanları ise koşulsuz olarak Haziran ayında çıkmaları için personellere tebligatın yapıldığı kaydediliyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OLMASI GEREKİR İKEN…

İl Özel İdaresi’nin kapatılması sırasında Adana Valiliği tarafından oluşturulan komisyon kararı ile aslında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devir edilmesi gereken İl Sağlık Müdürlüğü lojmanı o tarihte görev yapan Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatı ile Milli Emlak Müdürlüğü’ne verilmişti. Adana Büyükşehir Belediyesi, bu alanda katlı otopark uygulamasına giderek proje hazırlamış ve imarda bu yönde düzenlemeye gitmişti. İl Sağlık Müdürlüğü yargıya giderek Büyükşehir Belediyesi’nin katlı otopark uygulaması imar değişikliğini mahkeme kararı ile iptal ettirmişti.

LOJMAN ELİMİZDEN GİTMESİN!

Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, şehrin merkezindeki kıymet açısından değerli olan arazilerin ve binaların ilgili komisyon tarafından devir edilmemesi üzerine mallarına sahip çıkamadıklarını aslında bu lojmanın kendilerine ait olması gerektiğini ifade ediyorlar. İşte adı geçen Kurtuluş Mahallesi 1559 ada 182 183 nolu parsel üzerindeki sağlık lojmanının iki ayrı parselde 572 m2 ve 542 m2 olmak üzere totalde 1114 m2 olduğu, buradaki binaların daha önce yıkım kararına maruz kalmasına karşın sağlık müdürlüğünün ilgili lojmanın ellerinden gitmesinden çekinerek tadilat, güçlendirme yöntemi ile binayı ayakta tutmaya çalıştığı ifade ediliyor.

YENİ TAHSİS YAPILACAK GİBİ

Bu arada lojmanda oturan ve oturmak isteyen kişiler arasında zaman zaman basında çıkan haberlere de konu olmasından hareketle ilgili lojmanın sürekli müdürlük bünyesinde sorun yarattığı ifade ediliyor. Lojman yönetmeliğine aykırı tahsislerin yapıldığı, uzun yıllar oturan insanların lojmandan çıkarılmadığının gündeme geldiği bahse konu alanda oturanlar Haziran ayında lojmanları boşaltacaklar. Boşaltmayan kişiler kolluk güçleri ile lojmandan çıkarılacak. İl sağlık müdürlüğünün lojmanlarda iyileştirmeyi bakanlık oluru ile yaparak daha sonra yeniden tahsisi gerçekleştirmek koşulu ile burada çalışma yapması bekleniyor.