“Yılan hikayesi” Meclis’te!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, 9 yıldır ‘yılan hikayesi’ne dönen Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ndeki son durumu Meclis gündemine taşıdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, AKP Hükümetleri döneminde 9 yıldır hep söz verilmesine rağmen ilerleme olmayan Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ndeki son durumu Meclis gündemine taşıdı.

9 YILDIR İSTİSMAR EDİLDİ

MHP; dönemin Başbakanı yeni Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Bakanlar, AKP’li milletvekilleri, AKP’nin il temsilcileri tarafından 9 yıldır özellikle seçim dönemlerinde siyasi istismar yoluyla bölge halkının ve yatırımcıların umutları sömürülen Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’ndeki sorunu takibe devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya; işsizlikte ‘şampiyon’ yapılan Adana’da on binlerce insana istihdam oluşturacağı, bölge ve ülke ekonomisine milyarlarca lira katma değer sağlayacağı belirtilen CEİEB’le ilgili sorunu Meclis gündemine getirdi. Karakaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın cevaplandırması talebiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

ADANA İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ

Karakaya önergede, “Kurulacak endüstri bölgesinin Adana’yı ekonomik anlamda kalkındıracağı ve Ceyhan’ı ülkemizin enerji üssü haline getireceği vaat edilmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi bakanları tarafından, Bakü’den çıkıp Ceyhan’a akan petrolün, proje tamamlandıktan sonra, burada kurulacak tesislerde işlenerek, katma değeri yüksek ürün haline getirilip, ihraç edileceği öne sürülmüştür. Ceyhan’ın enerji tedarikçisi olmaktan çıkıp, üretici konumuna geleceği, tüm dünyada ‘Ceyhan Petrolü’ şeklinde bir kavramın gelişeceği ve ‘Ceyhan Petrol Borsası’ oluşacağı gibi vaatler unutulmuş değildir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Ceyhan’da 60 bin kişilik bir istihdam sağlanacağı öngörüleri tüm Adana gezilerinde sık sık dile getirilmiştir. Türkiye’de işsizlik sıralamasında en başlarda yer alan Adana için son derece önemli hale gelen, ülke ekonomisi için de ciddi boyutlarda katma değer üreteceğine inandığımız ve Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim beyannamemizde de özel yer verdiğimiz bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi 64. Hükümetten talebimizdir.”

İŞTE O SORULAR…

MHP Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Bakan Işık’a şu soruları yöneltti:

“Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi için hangi çalışmalar yapılmıştır? Bakanlığınız tarafından proje için ne kadar ödenek ayrılmış, ne kadar harcama

 

yapılmıştır? Proje ne zaman tamamlanacaktır? Proje tamamlandığında toplam maliyeti ne olacaktır? Projenin ülke ekonomisine ekonomik katma değeri ne olacaktır?”