Yıldırım, "Müstehak oldukları karşılığı göreceklerdir"

Başbakan Binali Yıldırım, ''15 Temmuz Cuma gecesi Türk demokrasisi için kara bir lekedir'' dedi.

Yıldırım,  darbe girişimi konusunda açıklamalarda bulundu. ''15 Temmuz Cuma gecesi Türk demokrasisi için kara bir lekedir'' diyen Yıldırım, ''Milletimin bütün fertlerinin, paralel terör örgütüne karşı duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum. Yaşadığımız olay Türk milletinin demokrasi konusunda ne kadar engin tecrübeye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz. Bu çete mensupları yüce Türk adaletinin elindedir. Müstehak oldukları karşılığı göreceklerdir'' dedi.

''Bu paralel çete mensupları artık yüce Türk adaletinin elindedir'' diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

''Müstahak oldukları her türlü cezayı, karşılığı göreceklerdir. Milletimiz bu olayda çok büyük bir basiret göstermiştir ve bu basiret Türkiye'de milli iradenin kesintiye uğramasının önüne geçmiştir. Bu kalkışmayı yapanlar bir kez daha şu gerçeği anlamalıdır; hiç kimse bu büyük milletin iradesiyle oyun oynayamaz, demokrasi aşkıyla özgürlük umdesiyle asla ve asla boy ölçüşemez.

Basın kuruluşlarımız, yazılı, görsel, sosyal medya kuruluşlarımız bu olayda çok büyük bir vatanseverlik ve basiret örneği ortaya koymuşlardır. Başından beri çetelerden yana değil ülkeden, milletten yana net bir tutum almışlar ve halkımızın anında, en doğru şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır. Ayrıca başta siyasi parti liderleri olmak üzere bütün siyasi parti taraftarları da, sivil toplum kuruluşları da görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak meydanlara akmış ve ay yıldızlı bayrağı tankların tepesine dikmeyi başarmıştır. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri şu anda evine gitmek üzere yoldadır, herhangi bir sıkıntılı durum yok.

Bilindiği gibi idam cezası Türk anayasasından, Türk hukuk sisteminden çıkarılmıştır. Bugün yüce Meclisimiz toplanacak ve burada ülkenin bu ve buna benzer çılgınlıklarla karşı karşıya kalmaması için ilave ne gibi tedbirler alınacaksa, hukuki düzenlemeler yapılacaksa bunları da diğer partilerimizle, parti liderleriyle değerlendireceğiz, üzerinde çalışacağız.

Komutanlarımızla ilgili herhangi bir endişe edilecek durum yok. Durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısa süre içerisinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. Görevlerinin başındadır.''

Yıldırım, olaylarda 161 şehidin 1440 yaralının olduğunu da bildirdi.